Šoljica zdravlja

U svoju omiljenu šolju sipajte oooogromnu kašiku (koristite isključivo drvenu) MEDA...a zatim u nju dodajte po pola kafene kašičice cimeta, struganog svežeg đumbira, sok od polovine limuna, malo kurkume, kakaa, i ako ste već u srednjim godinama malo praha make.

Evo zašto!

Med – sve blagodeti meda su poznata od davnina. Med je neprocenjiv za zdravlje čoveka.

Cimet – zovu ga još i začin života! Sigurno je jedan od najstarijih začina za koji su znali stari Egipćani i Kinezi. Još su ga urođenici koristili protiv zamora i sa željom da povećaju svoju energiju.

Vredniji je od zlata jer je odličan izvor mangana, gvožđa, cinka, bakra, kalcijuma.
Uzimanjem samo pola kašičice cimeta dnevno dijabetičari mogu da smanje nivo šećera u krvi. Snižava nivo masti i lošeg holesterola. Uništava gljivice i sprečava njihov rast. Sadrži antioksidanse koji se zovu fenoli, smanjuje upalne reakcije i utiče na zdravlje krvnih sudova. Podstiče rad mozga, memoriju i rešava problem neugodnog zadaha.

Đumbir
– veliki Čistač organizma od svih toksina!
Dobar je i ukoliko želite da se oslobodite suvišnih masnih naslaga. Izuzetan je za poboljšanje imuniteta i odličan je saborac u sezoni gripa i respiratornih infekcija.

Kurkuma- je takođe iz porodice đumbira a koristi se u vidu praha. U Indiji je u upotrebi već hiljadama godina i pripisuju joj se brojna terapijska svojstva – u borbi sa bolestima: kože, Alchajmerove bolesti, oboljenja jetre, dijabetesa, organa za varenje, bolesti desni...Istaživanja su potvrdila da koren ove lekovite biljke sadrži nekoliko stotina biološki aktivnih molekula

Pogledajte još