Skandal u jutarnjem programu na televiziji Pink

Sevale varnice!

Urednica i voditeljka jutarnjeg programa na televiziji Pink Jovana Joksimović izvređala je i smenila reporterku Jovanu Mijović jer je nezadovoljna njenim radom. Sredinom prošle nedelje, po završetku emisije, urednički dvojac - supruga pevač Željka Joksimovića i Srđan Predojević, okupio je ekipu koja radi na realizaciji trosatnog živog programa na ružičastoj televiziji kako bi ukazao na greške iz onoga što je otišlo u etar, ali i da bi napravio plan rada za naredni dan. U jednom trenutku, po rečima našeg izvora, Jovana, koja je inače u sedmom mesecu trudnoće, okrenula se ka svojoj saradnici i imenjakinji i, umesto konstruktivne kritike, počela da viče na nju.

- Oblačiš se kao neka tetkica - ponavljala je voditeljka i iznela niz uvreda, dok su ostali zanemali na ovaj njen ispad. Nekoliko sekundi kasnije, Srđan je stao izmeđ dve koleginice i pokušao da smiri situaciju. Jovana je i dalje vikala na reporterku koja se u zgradu televizije Pink vratila sa terena samo nekoliko minuta pre nego što je počeo radni sastanak. Novinarka urednici nije odgovarala na uvrede, ali je po okončanju incidenta skinuta sa jutarnjeg programa radnim danima i gledaoci ružičaste su već imali priliku da je vide u vikend-izdanju ove informativne emisije.

(old_image)

Kada smo pozvali Jovanu Mijović kako bismo proveli naša saznanja, on je bila iznenađena interesovanjem za njen slučaj.

- Nije važno šta se desilo između Jovane Joksimović i mene. Na Pinku ima mnogo važnijih ljudi, ne razumem zašto biste pisali o mom slučaju. U svakom slučaju, više ne radim jutarnji program radnim danima - rekla nam je novinarka, a na pitanje o uvredama koje joj je uputila urednica, Mijovićeva nije želela mnogo da otkriva:

Jovana i Srđan imaju visoke kriterijume
Jovana i Srđan su tandem koji godinama pravi jedan od najgledanijih programa u prepodnevnom terminu na domaćim televizijama. Oni su sa RTS-a u jato Željka Mitrovića prešli pre tačno četiri godine i svi su im tada predvi|ali fijasko uvereni da rejting drže zahvaljujući popularnosti Javnog servisa. Međutim, njih dvoje su za kratko vreme napravili veoma gledan jutarnji program na televiziji Pink. Kako je Jovana u blagoslovenom stanju i uskoro se sprema da ode na bolovanje jer je u aprilu očekuje porođaj, spekulisalo se ko bi joj mogao biti dostojna zamena dok se ne vrati na posao. Iako se kao opcija pominjala Aleksandra Jeftanović, SrđanPredojević je odbacio tu mogućnost istakavši da je ona "sjajan voditelj, ali da nikada nije radila u informativnom programu", što pokazuje da supruga pevača Željka Joksimovića i njen kolega imaju izuzetno visoke kriterijume kada je u pitanju izbor saradnika.

- Jeste bilo neprijatnih reči s njene strane, ali ne bih govorila o tome.

Prema njenim rečima, čelni ljudi ružičaste televizije su joj dali novu priliku i ona se nada da ih neće razočarati.

- U ovu medijsku kuću sam došla pre nekoliko meseci, a prethodno sam imala

dužu pauzu u radu jer sam u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila pre godinu dana povredila nogu, zbog čega sam prinuđena da na posao dolazim u patikama - tvrdi Jovana Mijović.

Ona posle svega ipak ništa ne zamera svojoj bivšoj šefici.
- Urednica je imala zamerke na moj rad i ja to poštujem. Potrudiću se da greške na koje mi je ukazala ne ponovim na novom radnom zadatku - zaključuje novinarka.

Pogledajte još