Šest zanimljivih igrica koje možete da igrate na žurki sa prijateljima

Zbog toga je dobra ideja imati par zabavnih igrica koje ce držati goste okupiranim i odvojiti ih od ekrana svojih telefona.

1. Priča koja se nastavlja
Sve što vam je potrebno za ovu igru je parče papira, olovka i par prijatelja sa bujnom maštom. Jedna osoba je zadužena da napiše priču u šest redova. Isti taj papir se prosleđuje ostalim učesnicima ali se presavije papir tako da se vidi samo poslednji red.

Zadatak je da sada drugi nastave priču samo na osnovu poslednjeg reda.
Najzabavniji deo je čitanje svega toga naglas.

2. Partneri u pogađanju
Torba puna razoraznih predmeta, papir, olovka i prijatelji su potrebni za ovu igricu. Podelite svoje prijatelje u parove i zamolite ih da sednu tako da ne mogu da vide šta ovaj drugi radi. Jednoj osobi dajte torbu sa predmetima, a drugoj papir i olovku.

Sada prijatelj koji ima torbu mora da opiše svaki predmet svom paru, a ovaj drugi mora da nacrta sve to što mu je objašnjeno.

3. Smrznuta čokolada
Za ovu igru vam trebaju dve kockice, nož, viljuška i neki smešni delovi odeće kao što su prastari šešir, ogromne naočare itd.

Pravila su jednostavna, svaki takmičar baca kockice i ako dobije dve iste mora da pojede zamrznutu tablu čokolade koristeći samo nož i viljušku, dok nosi gore navedene odevne predmete.

4. Ping pong loptica i čaršav

Naziv čudno zvuči ali za ovu igru su vam zaista potrebni samo ping pong loptica i čaršav. Podelite vaše prijatelje u parove, svako strana drži svoj deo čaršava, a ping pong loptica se stavi u sredinu.

Oba tima pokušavaju da pomeraju lopticu spuštajući ili podižući čaršav. Glavni cilj igre je da loptica padne na stranu vašeg protivnika.

5. Ko je?
U svakoj rundi se izabere jedna osoba kojoj se stavi povez na oči, dok se druge osobe razbeže po sobi ili dvorištu.

Čim osoba sa povezom na očima pronađe jednog takmičara koji se “skrivao” mora da ga pita “Ko je?” Uhvaćeni mora da odgovori što smešnijim glasom može. Igra se završava tek kada osoba sa povezom pogodi ime.

6. Igrajući krug

Formira se krug i jedan takmičar se zamole da krene sa jednostavnim plesnim
pokretima. Taj pokret ponavljaju svi, a osoba sa leve strane igrača koji je započeo igru dodaje nove plesne pokrete koje drugi takođe trebaju da ponavljaju dok se ne stvori čitava koreografija.

Izvor: 24sata

Pogledajte još