Sport conference 2014

PRVI DAN

U okviru Evroliginog Najk kvalifikacionog turnira za juniore održan je sportski forum – Sport Conference 2014, koji je u svečanoj sali hotela M okupila brojne studente i eminentne predavače.

Prvi dan konferencije je propraćen predavanjima Vladana Bojića (Telekom Srbija), Branka Petkovića (Alfa univerzitet), Dragana Varagića (IT akademija), Selvera Džigala (Euroligue), Nikole Kiljače (Wind sport), Pavla Leverde (Eventim) i Milana Okanovića (Fakultet organizacionih nauka).

Predavanja, kojima su pomenuti predavači na odgovarajući način edukovali studente i pomogli im da unaprede i prošire svoja znanja iz oblasti sporta, odnosila su se na teme koje se tiču korelacije sporta i marketinga (sponzorstva, marketing i web marketing u sportu), kao i menadžmenta u sportu (NIJT case study, organizacija i rukovođenje ekipom Srbije na OI u Londonu 2012, tiketing i organizacija sportskih klubova).

(old_image)

Prvi dan sportskog foruma je uspešno završen, o čemu svedoče zadovoljna i ozarena lica učesnika konferencije, kao i predavača. Treba istaći sa posebnim značajem i pohvale eminentnih predavača koje je dobila uprava kluba Crvena zvezda Telekom. Naime, eminentni stručnjaci su bili fascinirani načinom organizacije konferencije, i svu zahvalnost upućuju menadžmentu kluba zbog prepoznavanja potrebe da se ovakav projekat sprovede u delo. Zajednička je ocena da će ovaj sportski forum u značajnoj meri edukovati mlade ljude i istaknuti značaj industrije sporta u svim njegovim domenima, kako na nivou sportskih klubova, tako i na nivou države.

DRUGI DAN

Drugi dan sportskog foruma – Sport Conference 2014, održanog u sklopu Evroliginog Najk kvalifikacionog turnira za juniore, obeležila su interesantna predavanja iz oblasti PR-a u sportu i sportske medicine, kojima su istaknuti stručnjaci u velikoj meri pokušali da dopune i oplemene znanja učesika foruma u oblasti sporta.

Prvi deo predavanja bio je protkan iskustvima iz domena PR-a u sportu, koja su sa učesnicima podelili: Ilija Kovačić, Nikola Kovačević - izvršni direktor Naxi radija i Dejan Stevović – dugogodišnji novinar Sportskog žurnala i svojevremeno pres ataše vaterpolo saveza.

(old_image)

U Drugom delu predavanja govorilo se i iskustvima iz domena sportske medicine, koja su učesnicima plasirali Tamara Stojmenović – doktorka specijalizovane medicinske ordinacije Vita Maxima, Marija Anđelković - lekar iz Centra za sportsku ishranu i suplementaciju, kao i Dragan Gačević, kondicioni trener Crvene zvezde.

Sportski forum – Sport Conference 2014 je programom edukacije u oblastima sporta uspešno završen, na obostrano zadovoljstvo eminentnih stručnjaka i učesnika, kojima su u svečanoj sali hotela M uručene zahvalnice i sertifikati za doprinos na ovom projektu. Važno je napomenuti da je sportskom forumu prisustvovalo 105 akreditovanih učesnika, među kojima su svoja počasna mesta zauzeli bivši rukometaški i košarkaški reprezentativci, Ivan Lapčević i Aleksandar Smiljanić.

Pogledajte još