Sprečite rak uz ove tri vrste namirnica

Biljno ulje
Ulje konoplje ili lana ubraja se u top namirnice za suzbijanje raka. Stručnjaci su primetili da je agresivnim tumorima potrebno veoma mnogo glukoze, koju dobijaju iz ugljenih hidrata.

Ako se tumoru uskrati snabdevanje šećerom, povećavaju se šanse da se bolest uspešno izleči. Radikalno odstranjivanje ugljenih hidrata prisiljava ćelije raka da promene način razmene materija, što ih čini osetljivim na hemoterapiju i terapiju zračenjem.

Kisele namirnice
Kisele namirnice kao što su jogurt, kiselo mleko, sveži kravlji sir ili kiseli kupus važna su stavka u sprečavanju pojave tumora. Suzbijaju kiseline i smanjuju razmenu materije u ćelijama tumora. Dodatna prednost ovih namirnica je u tome što sadrže mnogo vrednih proteina, a malo ugljenih hidrata.

Bobičasto voće
Voćni plodovi snabdevaju organizam vitaminima i sekundarnim biljnim sastojcima koji povoljno utiču na suzbijanje pojave raka. Borovnice, jagode ili maline posebno su bogate sastojcima koji povoljno utiču na suzbijanje tumora (antocianidin). Stručnjaci savetuju da konzumirate tradicionalne sorte jabuka ili grožđa. Nove sorte imaju povišen nivo šećera i sadrže znatno manje antikancerogenih materija.

Izvor: 24 sata
Foto: Morguefile

Pogledajte još