Novi Dom zdravlja u Niškoj Banji zvrji prazan, grad nema novca za osoblje

Iako je Dom zdravlja u Niškoj Banji završen još pre nekoliko meseci, on i dalje zvrji prazan i ne može da se stavi u funkciju jer u njemu nema ko da radi.

Inače, reč je o savremenom zdravstvenom objektu površine oko 1.200 kvadrata čija je izgradnja trajala tri godine i u koji je investirano 74 miliona dinara. Pored ordinacija lekara opšte prakse, interne medicine i stomatologije za decu i odrasle, poseduje takođe i pedijatriju, rendgen kabinet, laboratoriju i apoteku.

- Taj objekat je planiran i građen u neko drugo vreme. Podsećam da u Niškoj Banji već postoji isturena jedinica gradskog Doma zdravlja koja dobro radi i zadovoljava potrebe te opštine. Iskreno rečeno, novi objekat na tri nivoa je sjajan, ali nemamo mogućnosti da primimo potreban kadar. Najlakše bi bilo kada bi nam Ministarstvo zdravlja svojim kadrovskim planom odobrilo da primimo neophodan broj lekara, medicinskog i drugog osoblja, naravno, uz obezbeđivanje novca za njihove plate - kaže prof. dr Zoran Perišić, gradonačelnik Niša. - Plašim se da se to neće uskoro dogoditi.

Zato će ovaj dom zdravlja još neko vreme biti van upotrebe, što je svakako, svojevrstan apsurd. Ipak, odluka o njegovoj upotrebi se ne može unedogled otezati jer zbog toga što se ne koristi, tako skup i lep objekat će vrlo brzo početi da propada.

Kao još jedan primer neracionalnog trošenja novca građana Niša Perišić je naveo i balon-salu, takođe u Niškoj Banji. Ona se nalazi u neposrednoj blizini novoizgrađenog doma zdravlja. Inače, ova balon- -sala je izgrađena još pre nekoliko godina i gotovo da se uopšte ne koristi.

SALU “IZDAJU“ KANARINCIMA

- Imam informacije da se ta sala godišnje koristi dva do tri puta kada su izložbe kanarinaca i nekih drugih ptica. To je istina, i zato sam tražio da se ovaj objekat stavi pod okrilje Sportskog centra „Čair“. Oni će raspolagati njim, a ne da nečiji drugari tu igraju fudbal kad im se prohte - ističe Perišić.

Foto: wiki/Milorad Dimić
izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još