Vikend ručak u hotelu "Continental"

U restoranu „Brasserie“  hotela "Continental" u Beogradu u toku je zanimljiva gastro ponuda. Do kraja avgusta, svakoga vikenda, u periodu 12 – 18 časova, posetioci će imati prilike da kroz autentične specijalitete osete duh raznovrsnih zemalja. 

Tradicionalna, mediteranska, orijentalna i argentinska kuhinja čine spoj koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. Širok spektar ukusa omogućava da svako pronađe ono što mu prija. Počasno mesto glavnog kuvara pripada “vitezu kulinarstva”, Stambolu Geštamovu koji je zajedno sa svojim timom kreirao meni. Ponuda se menja svakog vikenda da bi stalni gosti uvek mogli  da probaju nešto novo. 

Za početak obroka nudi se nekoliko vrsta hladnih predjela: karpaćo od goveđeg filea sa rukolom, domaća pršuta, kulen i levačka kobasica. Iz raznovrsne ponude sireva izdvajamo fetu u maslinovom ulju i koziji sir sa čeri paradajzom. Salate su odličan izbor u ovim vrelim letnjim danima.U restoranu „Brasserie“ ima ih u izobilju: kapreze salata sa crnim maslinama i pestom, fusili sa morskim plodovima i svežim paradajzom, dekorisana ruska, francuska, riblja salata…Od toplih predjela preporučujemo krokete od šarene ribe, sarmice od zelja i lazanje bolonjez. 

Svakoga vikenda u ponudi je supa sa knedlama ili paradajz čorba sa bosliljkom.
Ljubitelje “dobrog zalogaja” oduševiće ponuda argentinske kuhinje jer stekovi spremljeni na najraznovrsnije načine ostavljaju bez daha. Argentinska šarena sablja, špikovani svinjski but u biberu, svinjski kotlet, jagnjeći but sa ruzmarinom, komadi mesa na vulkanskom roštilju iznenadiće vas svojim pikantnim ukusima. 

Pripremanje italijanskih specijaliteta je posebno atraktivno. Pene i taljatele spremaju se u otvorenom delu kuhinje a gost dodaje sos po želji.
Za one koji vole egzotičnije ukuse postoji i azijska kuhinja. Teletina u soja sosu, kari piletina sa jabukama u sirupu od đumbira, popijeti od lososa u terijaki sosu samo su deo ove istočnjačke ponude. Lignje na žaru, ražnjići od somovine sa povrćem, kuvana škarpina u supi sa povrćem namenjeni su ljubiteljima morskih ukusa. 

Oko 60 vrsta hleba priprema se u pekari hotela.U kombinaciji sa maslinama, lukom, začinima, suvim pardajzom namamiće vas čak i ukoliko ste se zakleli da više nećete jesti hleb jer ste na dijeti. 

Svetski priznati poslatičari hotela pripremaju spektakularne dezerte: Pavlova torta, milfej sa voćem, krem brile. Nadaleko je čuvena i njihova Ana torta koja je se pravi od posebnog nugata. 

Za neograničeno konzumiranje hrane sa švedskog stola cena je samo 888 dinara, dok je za decu do 10 godina besplatno.

Tekst : Marija Milenković
Foto : Mirjana Ristić

Pogledajte još