#SamoKažem veb serija osvojila prestižnu holivudsku "Satelit" nagradu!

U kategoriji “originalni kratki format”, u konkurenciji osam veb serija, (od kojih su ostalih sedam bile američke) kao najbolja nagradu je ponela prva regionalna veb serija #SamoKažem. Producent serije je Fond B92, izvšni producent Tuna Fish Studio iz Beograda, režiju potpisuje mlada rediteljka Jelena Gavrilović a u seriji igraju mladi glumci Mladen Sovilj, Ana Mandić, Milena Stanić, Davor Golubović, Ana Stojanovska, Bujar Ahmeti i Jelena Asanović.

#SamoKažem se našla u odabranom društvu nagrađenih koje u kategoriji televizijskih serija čine “Čista hemija“ (Breaking Bad) i “Igra prestola” (Games of Thrones). Glavne nagrade osvojili su “12 godina ropstva” (12 Years a Slave) kao najbolji film, Stiv Mekvin kao najbolji reditelj, Kejt Blančet za najbolju žensku ulogu u filmu “Nesrećna Džasmin” (Blue Jasmine) i Metju Mekonahi za najbolju mušku ulogu u filmu “Poslovni klub Dalas” (Dallas Buyers Club).

“Satelit “ nagradu dodeljuje Međunarodna novinarska akademija sa sedištem u Los Anđelesu i smatra se jednim od najpouzdanijih pokazatelja potencijalnih dobitnika za Oskara. Međunarodnu novinarsku akademiju (IPA) čine novinari koji prate dešavanja iz oblasti štampe, televizije, radija i novih medija.

Kompletnu listu nominovanih sa naznakom ko je osvojio nagradu možete da pogledate na adresi http://www.pressacademy.com/award_cat/current-nominees/

Veb serija #SamoKažem: