Mišković: Tužiću državu zato što mi je zarobila novac

0

Sudsko veće Specijalnog suda odbilo je danas kao neosnovan predlog vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića da mu zameni jemstvo od 12 miliona evra u gotovini, hipotekama na nepokretnostima u istoj visini, a Mišković je rekao da su mu u Univerzal banci "bila zarobljena" dva miliona evra, koja su mu propala i najavio da će zbog toga tužiti državu.

Predsednik veća Vladimir Vučinić, koji sudi optuženima za malverzacije u putarskim preduzećima, rekao je da je to jemstvo individualizovano u konkretnom slučaju i očito postiglo cilj, jer Mišković redovno dolazi na suđenje.

Prema njegovim rečima, sud je smatrao da je takav oblik jemstva pravi, imajući u vidu šta za privrednika znači gotov novac, umesto neke nepokretnosti. Iz obraćanja sudije Vučinića moglo se zaključiti da je Miškovićeva odbrana ponudila hipoteku nad Beogradskim pamučnim kombinatom.

On je, takođe, rekao, da je taj iznos određen umesto pritvora kao najteže mere i da ga je Mišković brzo položio.

Mišković se žalio da mu takva vrsta jemstva, kao i samo suđenje, nanose štetu, iako još nije utvrđeno da li je kriv, zbog čega će neko morati da odgovara.

Delta ima ogromnu štetu zbog svega toga, rekao je on, navodeći da ne želi da dođe u situaciju da se obraća međunarodnim institucijama.

Mišković je rekao i da mu država blokira veliku imovinu i da su mu u Univerzal banci “bila zarobljena” dva miliona evra, koja su mu propala, najavljujući da će zbog toga tužiti državu.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 16. i 17. april.

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.