EVROKUP: Zvezda kažnjena sa 10.000 evra

Zvezda je izgubila taj meč u Pioniru rezultatom 78:72, a sudijska trojka je u zapisnik posle meča unela prijavu u kojoj se kaže da su navijači 1,6 sekundi pre kraja meča bacili nekoliko novcića u blizini klupe ruskog tima.

Pomenuta kazna posledica je činjenice da je Zvezda u ovoj sezoni već tri puta bila sankcionisana zbog sličnih incidenata: upozorenjem posle meča sa Lokomotivom Kuban, a dva puta novčano (Panatinaikos - 12.000 evra i Laboral Kuća 1.000).

"Postoji realna opasnost, ukoliko se slični incident ponovi, da bi crveno-beli mogli da budu kažnjeni igranjem pred praznim tribinama što bi predstavljalo veliki hendikep, jer je svima poznato koliko podrška navijača znači košarkašima na terenu. Iz tog razloga Crvena zvezda upućuje još jedan apel da na utakmici protiv litvanskog Lijetuvos Ritasa sve protekne u najboljem redu, u fer i korektnom navijanju, bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren. U suprotnom, svaki i najmanji incident mogao bi da ima nesagledive posledice za Crvenu zvezdu", navodi se u saopštenju.

Prvi meč osmine finala Evrokupa između Crvene zvezde i Lijetuvos Ritasa na programu je u sredu, 5. marta, od 19.30 u hali Pionir.

Pogledajte još