U Zvezdi srećni, Filipović ljut na sudije

Trener Zvezde Dejan Savić ocenio je da je početak bio težak, ali nije želeo da komentariše suđenje.

"Početak je bio težak i za jedne i za druge. Igrači su se bukvalno mučili u bazenu. Ulog je bio veliki i mislim da smo mi zasluženo pobedili. Dobro smo se branili posle stečene prednosti (9:5), a Radnički je dosta oscilirao i nije uspeo da se vrati u meč", rekao je Savić.

Boris Vapenski kazao je da je njegov tim počeo "smušeno" i da je meč mogao da ima drugačiji ishod.

"Velika pobeda protiv odličnog tima Radničkog. Zvezda je startovala veoma smušeno. Kada smo imali tri gola prednosti, Andrija Prlainović je promašio peterac, što je moglo da nas košta utakmice, ali na svu
sreću to se nije desilo. Drago mi je zbog pobede. Nemam komentar suđenja",
rekao je Vapenski.

Kapiten Radničkog Filip Filipović bio je ljut posle utakmice.

"Ovo liči na sve sem na najveći derbi srpskog vaterpola. Ovo su dve najjače ekipe i zaista ne vidim zašto su sudije danas radile to što su radile. Poništile su nam dva gola na početku utakmice, pa su nam posle vraćali nekim isključenjima, što mi apsolutno nije jasno", rekao je Filipović.

Reprezentativac Srbije je kazao da su sudije bile loše, a ne da su samo oštetile Radnički.

"Vaterpolo savezi Beograda i Srbije očigledno nisu dorasli ovom zadatku, Zvezdi i Radničkom. Bilo je mnogo sudijskih grešaka, na štetu oba tima. Oni su zasluženo pobedili, a sudije su od ovako lepe utakmice napravile nešto što ne liči na ozbiljan vaterpolo", rekao je Filipović.

Trener Dejan Jovović kazao je da utakmica nije imala uobičajen izgled.

"Ovo je bila veoma atipična utakmica, sa mnogo isključenja sa obe strane. Preloman trenutak je bio kada je Zvezda lako došla do dva-tri gola sredinom treće četvrtine. Mi smo posle toga bili u situaciji da jurimo rezultat, ali nismo, nažalost, u tome uspeli", rekao je Jovović.

Pogledajte još