Leonardo ubeđen da će Huntelat ostaviti traga u Milanu

MILANO, 10. avgusta 2009. (Beta-AP) - Trener fudbalera Milana Leonardo izrazio je uverenje da će novi napadač ekipe Klas-Jan Huntelar uspeti da ostavi trag u tom italijanskom klubu i da će se njegov dolazak osetiti već na prvoj utakmici.

"Veoma sam srećan. Verujem da će biti pravi bombarder", rekao je Leonardo za klupski sajt.

Huntelar je u Milan došao prošle nedelje iz madridskog Reala, koji je na njegovoj prodaji zaradio 20 miliona evra. Holandski reprezentativac će se za mesto u navali "rosonera" boriti sa Filipom Inzagijem i Marko Borijelom.

"On (Klas-Jan) je pravi špic, čovek za kazneni prostor, igrač koji može da primi loptu i zadrži je. Plus mu je i što ume da igra glavom. Oko njega možemo da gradimo našu igru, naš napad. Već je ostavio dobar utisak. Ozbiljan je igrač, vrlo profesionalan, naporno radi", istakao je Leonardo.

Brazilski trener je, takođe, ocenio da je došlo vreme da njegova ekipa zaustavi gradskog rivala Inter u pohodu na petu uzastopnu titulu šampiona Italije.

Milan je poslednju titulu osvojio 2004. godine, a prošlu sezonu je završio na trećem mestu sa 10 bodova zaostatka za Interom.

"Milan bi trebalo da uvek bude među timovima koji konkurišu za titulu. To nam je u genima. To je nešto što je normalno za Milan i uvek tako moramo da razmišljamo", ocenio je Leonardo.

Pogledajte još