Pižon smatra da je Slavija odlična ekipa

BEOGRAD, 10. avgusta 2009. (Beta) - Trener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon ocenio je da je protivnik njegovog tima u baražu za plasman u Ligu Evropa, Slavija iz Praga, odlična ekipa koju bi bilo glupo potceniti.

"Radi se o odličnoj ekipi i glup je onaj koga hvata euforija zato što igramo sa Česima a ne, na primer, Valensijom", rekao je za klupski sajt Petrović, koji je u ponedeljak prisustvovao pobedi Slavije nad Bohemijansom od 3:1 u češkom prvenstvu.

"Slavija je iskusna ekipa, koja igra u sistemu 4-4-2 i neguje napadački fudbal. Imaju izuzetno brz vezni red u kojem igraju dva reprezentativca Tunisa. Sva tri gola su dali iz izgrađenih akcija", dodao je Petrović.

Zvezda, koja je u ranijim fazama kvalifikacija eliminisala Rudar iz Velenja i Dinamo iz Tbilisija, na žrebu za Ligu Evropa mogla je da za protivnike dobije i Valensiju, Benfiku i AEK.
"Jasno je da ćemo se susresti sa najkvalitetnijim rivalom do sada... Daleko su bolji od dosadašnjih protivnika", nastavio je Petrović.

"Tu je desni bek iz Slovačke, koji je odličan igrač, kao i štoper, Čeh. Pozadi su čvrsti i iskusni, a desni bok im je posebno kvalitetan. Istakao bih igrača sa brojem 14 (Zdenjeka) Šenkerika. Igra u veznom redu, ali postiže golove i često se ubacuje iz drugog plana", dodao je trener Zvezde.

Pobeda Slavije nad Bohemijansom je prema rečima Petrovića mogla da bude i ubedljivija, posebno kada se zna podatak da je praška ekipa promašila penal.

"Napadali su 90 minuta i sigurno je da nas očekuje sličan pristup i 20. avgusta", naveo je Petrović datum kada će Zvezda gostovati Slaviji na prvoj utakmici.

Atmosfera, ipak, ne bi trebalo da bude problem.

"Imaju stadion koji prima 20.000 navijača, nema atletsku stazu i atmosfera je dobra. Vidim, ipak, da se posebno pribojavaju revanša na 'Marakani' jer očekuju 50.000 naših navijača koji daju ton ekipi. U pravu su, ali mi ćemo pokušati da već iz Češke donesemo povoljan rezultat, iako nas očekuju teški mečevi", naglasio je Petrović.

Pogledajte još