DIRLJIVO: Vlasnica ulepšala poslednje dane svog psa

Saznavši da se njihovom druženju bliži kraj, Rina je odlučila da njena kuca u poslednjim danima uživa u avanturama koje su san svake kuce.

"Romeo je moj najbolji prijatelj. Ne mogu da zamislim boljeg psa na svetu. On je moj prvi ljubimac, pa mi je stoga bilo još teže da ga gledam u ovakvom stavnju"
, kaže vlasnica, koja je umesto očajanja odabrala akciju.

(old_image)

Kada je saznala da kuca ima agresivni vid raka, koji se ne može odstraniti amputacijom, Rina je danima plakala i žalila svog malenog prijatelja. Međutim, jednoga dana je shvatila da njen prijatelj uskoro više neće biti uz nju i da nikako neće moći da vrati vreme provedeno sa njim, pa je odlučila da delić tog vremena sačuva u divnim uspomenama na trenutke kada je sebi i svom ljubimcu pričinila zadovoljstvo koje se pamti.

Rina je napravila listu stvari koje treba da učini sa svojim drugarom. Na primer, sa Romeom se provozala policijskim automobilom, jer njena kuca obožava ova vozila.

(old_image)

"Još kada je bio štene, on je zavoleo policijske automobile. Svaki put kada čuje sirenu, počeo bi da skače od sreće, da laje i zavija", objašnjava Rina.

Romeo je, osim toga, dobio i tortu od mesa, popio je pivo u pabu, a za deveti rođendan posetio je spa centar za kućne ljubimce.

Rina veruje da je lista želja ne samo način da se Romeo provede na najbolji način, već i njoj pomaže da se suoči sa bolom usled neminovnog gubitka prijatelja.

(old_image)

"Ovo vreme je predivno, ali istovremeno i gorko. Lepo se zabavljamo i stvaramo predivne uspomene. Mislim da je lista sjajan način da svako ko voli svog ljubimca koliko ja Romea i nađe se u sličnoj situaciji ostane pozitivan i stvori uspomene koje će čuvati do kraja života", kaže ona, dodajući da je priču podelila sa svetom u nadi da će ona inspirisati vlasnike čijim je kucama ostalo malo vremena da na najlepši mogući način iskoriste preostalo vreme.

Izvor: Životinje.rs

Pogledajte još