Dačić: Analizirati propise o zabrani zapošljavanja do 2015.

Dačić je rekao da namera Vlade nije bila da dodatno iskomplikuje život zaposlenima u tim institucijama, već da se, kako je naglasio, "ograniči neograničeni resurs mogućeg zapošljavanja".

Prema njegovim rečima, svaki propis će se analizirati, a na pitanje zašto je zakomplikovano, premijer je ponovio da to nije bila ničija namera i da treba "stati na loptu" i sve analizirati.

Na pitanje šta je sa novcem od solidarnog poreza i kako je bilo mnoguće da se, na primer, i isplate trudnicama oporezuju, Dačić je rekao da su svi propisi doneti u momentu kada je bilo neophodno ostvariti uštede, a da se negativni efekti moraju analizirati i otkloniti.

"Bila je to dobra namera, namera da se uštedi i nova vlada će na bolji način to urediti", rekao je Dačić i dodao da taj novac nigde nije otišao već je iskorišćen za popunjavanje deficita u budžetu.

Premijer je takođe podsetio da on nije pristalica solidarnog poreza i takvih mera štednje, ali da svakako mora da ih brani i ukazao da tokom prediziborne kamkpanje koja je u toku predstavnici svih stranaka govore protiv tog poreza.

Dačic je dodao da su i Demokratska stranka i URS i oni koji vode NDS ranije podržavali solidarni porez, a da su sada zbog prikupljanja izbornih poena protiv njega.

"Sada su svi protiv, a posle izbora će biti za takav porez", rekao je Dačić.

Izvor: Novi magazin
Foto: Beta - MUP Srbije

Pogledajte još