Mirković: 100.000 evra za porodilište u Zaječaru

„Nećemo dozvoliti da se deca u našem gradu rađaju u lošim uslovima, jer svako dete, svaki novi život ima pravo da se rodi okružen lepom realnošću. Deca su naša budućnost i na njih prvenstveno moramo da mislimo. Želimo da trudnicama i porodiljama učinimo boravak u porodilištu što lepšim. Bolji uslovi ohrabriće mlade parove da se odluče na tako jedan važan korak kao što je proširenje porodice. Cilj je da što više mališana dođe na svet u našem gradu i da tu i otane“ , dodaje Mirković.

U koliko je lošem stanju ovo porodilište potvrdio nam je i dr Dragan Kalinović koji kao ginekolog u ovoj ustanovi radi već 20 godina.

"Kada sam pre dvadeset godina počeo da radim u ovom porodilištu zatekao sam porođajni sto koji je i tada već bio u lošem stanju. I dan danas na tom istom stolu trudnice na svet donose svoju decu. Stanje je godinama loše, nedostaju nam i tehničke stvari i osoblje, ali ono što nam najviše nedostaje jesu deca", dodao je dr Kalinović.

Porodilište u Zaječaru godinama se nalazi se u lošem stanju, a poslednji put rekonstrukcija je započeta 2008. godine i od tada više ništa nije urađeno kako bi se rešio problem loših uslova u ovom porodilištu.

Izvor: TV Best

Pogledajte još