Turčinov poručuje da će Rusija platiti, a Gasprom upozorava na moguću obustavu isporuke gasa

TURČINOV: MOSKVA ĆE ODGOVARATI ZA OVAJ ZLOČIN
Privremeni ukrajinski predsednik Oleksander Turčinov izjavio je danas da se povećava rusko vojno prisustvo na Krimu i pozvao Moskvu da zaustavi, kako je rekao, agresiju jer će Rusija odgovarati.

“Situacija na Krimu i dalje je napeta i povećava se vojno prisustvo Rusije. Apelujem na rusko rukovodstvom da zaustavi provokativne akcije, agresiju i pirateriju. To je zločin i vi ćete odgovarati za to”, rekao je Turčinov na konferenciji za novinare, prenela je agencija Rojters.

On tvrdi da su svi ukrajinski ratni brodovi u Sevastopolju pod ruskom blokadom, a da je ruskih snaga na području Krima sve više.

GASPROM PREKIDA ISPORUKU GASA EVROPI?
Ruska kompanija Gasprom saopštila je danas da ne isključuje mogućnost da zbog političe situacije u Ukrajini dođe do prekida isporuke gasa kupcima u Evropi.

Uzavrele političke tenzije u Ukrajini mogu da prouzrokuju prekid u snabdevanju Evrope gasom, navodi se u saopštenju Gasproma, koje prenosi Itar tas, i dodaje da će kompanija uraditi sve što je neophodno da smanji izvozne rizike.

Dodatno ćemo investirati u druge izvozno orijentisane projekte, kao što je Južni tok, a povećaćemo proizvodnju tečnog prirodnog gasa i izvozne kapacitete, stoji u saopštenju.

Foto: AP – Ivan Sekretarev
izvor: Večernje Novosti