Pobednički povratak Kim Klajsters

MEJSON, Ohajo, 11. avgusta 2009. (Beta-AP) - Nekada najbolja teniserka sveta Kim Klajsters ostvarila je pobedu na prvom meču posle dvogodišnje pauze.

Klajstersova je u prvom kolu turnira u Sinsinatiju savladala 12. nosioca Marion Bartoli sa 2:0 (6:4, 6:3).

"Zaista sam uzbuđena. Lep je osećaj kada pobediš na prvom meču, iako treniram od februara... Na početku meča sam i sama bila iznenađena svojom igrom", rekla je Klajstersova, koju su nahvalile i koleginice.

"Izgledala je neverovatno. Ja izgledam kao da imam dete više od nje", kazala je druga teniserka sveta Serena Vilijams još pre početka duela Klajstersove i Bartolijeve. 

Belgijanka je prethodni meč igrala maja 2007. godine, a potom se privremeno penzionisala navodeći povrede kao razlog. U februaru 2008. godine se i porodila.

"Nisam znala šta da očekujem. Nisam je videla dve godine. Zato sam i počela mec loše. Više sam razmišljala o tome šta ona radi nego o svojoj igri", ocenila je Bartolijeva, koja je izgubila prva četiri gema duela.

Naredna protivnica Klejstersove, šampionke Otvorenog prvenstva SAD iz 2005. godine, biće 20. teniserka sveta Pati Šnider iz Švajcarske.

Srbiju u Sinsinatiju predstavljaju Jelena Janković i Ana Ivanović.

Jankovićeva je kao peti nosilac bila slobodna u prvom kolu, a u drugom će igrati sa pobednicom duela Ruskinje Marije Kirilenko i Jaroslave Švedove iz Kazahstana.

Ivanovićeva, 11. nosilac, na početku takmičenja pobedila je Melani Udin iz SAD sa 2:1 (2:6, 6:1, 6:1) i plasirala se u drugo kolo u kome će igrati sa 59. teniserkom sveta Melindom Cink iz Mađarske.

Pogledajte još