Moto G i Lenovo spasavaju Motorolu?

Za razliku od modela Moto X ograničenog samo na SAD, jeftinija varijanta Moto G je postala najprodavaniji uređaj kompanije dok se spremaju noviteti za leto 2014.

Motorolin uređaj Moto X bi na leto ove godine trebalo da dobije naslednika. Za razliku od Moto X, naslednik bi treblo da postane dostupan i kupcima u Evropi, i to u paketu sa stranicom Moto Maker, namijenjenoj prilagođavanju eksterijera uređaja.

Potrošači 'Starog kontinenta' su do sada bili osuđeni na kupovinu jeftinijeg i manje prilagodljivog uređaja Moto G, koji je inače za kompaniju postao najprodavaniji smartphone - ikad.

Kompanija se istovremeno priprema i za ulazak na tržište nosivih gadgeta, no ako je za verovati njihovim navodima, žele rešiti probleme koje imaju praktički svi ostali dostupni uređaji na tržištu - trajanje baterije i stil. Obe informacije nisu u kategoriji pukih glasina jer se kompanija oglasila i na svom Twitter nalog.

Motorolin potpredsednik Motorole Rick Osterloh je osim potvrđivanja informacije da je Moto G njihov najprodavaniji uređaj u smartphone kategoriji ikad dodao i da se sa svakom prodajom ostvaruje i profit. O povratku otpisanih se može početi pričati i u drugom smislu jer su analitičke kuće poput Kantara već zabeležile skok u prodaji.

Pogledajte još