Iz njihovog ugla: Evo čime žene teraju muškarce od sebe

Većina žena se tokom života našla u situacija da se najednom nađe odbačena ili ostavljena, a da ne može da shvati razlog. Međutim, mnoge od njih nisu ni svesne sitnih propusta koje prave i onih, užasnih navika poput zvocanja, grdnje ili nametanja svoje volje jačem polu. Sve to ume da udalji muškarca od žene, a Dejvid Gud u knjizi “The Man Code: A Woman’s Guide to Cracking the Tough Guy” damama otkriva precizno tajne muškog uma, uključujući koje navike više od svega teraju muškarce na beg. Kod njih se alarm za “bežanje” neretko uključi, u recimo, sledećim situacijama:

1. Želite da ga promenite
: Žene često ulaze u vezu očekujući od muškarca da će promeniti neke stvari. Ako on to i učini, koristi tih promena moraju prevagnuti. To bi vam se moglo obiti o glavu, jer ako želite da se odrekne svega što ga u životu raduje, možda zaključi da mu je bolje da nije s vama.

2. Zamaranje beznačajnim stvarima
: Romansa je poput igranja pokera, bolje je sačuvati emocije. Muškarci daju značaj opštim temama, dok se žene lepe za sitnice. U njegovim postupcima uglavnom nema skrivenih namera. Ako je napolju s prijateljima, onda je samo napolju s prijateljima.

3. Seks na prvom sastanku
: Nažalost, to je istina. Ako žena na prvom sastanku ponudi seks, verovatno će joj svaki muškarac to zameriti. Žena koja odlazi samo s poljupcem za laku noć i ostavlja ga da čeka muškarcu će biti mnogo uzbudljivija. Doduše, i ovo “pravilo” ima svoj izuzetak.

4. Ponavljanje dok ne izgubi smisao
: Žene o ljubavi treba da pričaju “tiho”. Drugim rečima, to je ono što radite dok niko ne gleda, kad ga uzmete za ruku želeći da mu kažete da će sve biti u redu. Ako stalno govorite “volim te”, te će reči izgubiti značaj.

5. Nelojalnost: Odanost je glavna deviza muškog života. Ako žene nisu odane drugim ženama, to muškarcu govori da će takve biti i prema njemu.

6. Ne oseća se kao zaštitnik
: Kao što se žena želi osećati zbrinutom i zaštićenom, tako i muškarac želi da zna da je on taj zbog kog se tako oseća.

Izvor: Pressonline
Foto: Freedigitalphotos.net