Đilas: Sa naprednjacima bankrot za godinu dana

Foto: Nenad Stojanović / Beta

On je u intervjuu za novi broj NIN-a izrazio uverenje da takva vlada ne može opstati pun mandat i naglasio da se država za 45 dana zadužila za 452 miliona evra izdajući hartije od vrednosti.

„Ne mogu zemlju ekonomski da podignu ljudi koji nemaju dan radnog staža u privredi, koji ništa ne znaju da rade osim da govore za skupštinskom govornicom i drže pres konferencije“, kazao je lider Demokratske stranke.
.
On je istovremeno pozvao SNS da navede koje reforme namerava da sprovede. „Slušam Vučića i pitam: „Možete li jednu jedinu reformu da navedete?” Ako je dobra, DS će je podržati, kao što smo podržali Briselski sporazum. Bolan i težak, ali u ovoj situaciji jedino moguć. Koje je su to reforme počele pa su sad zaustavljene? "

"Pričali su da će se uštedeti 700 miliona evra godišnje kad se donese novi zakon o javnim nabavkama. Pa gde su sad te pare, pošto su demokrate, kako kažu, krale, a sada je SNS vlast i više niko ne krade. Gde je onda 700 miliona evra?“, upitao je Đilas
.
Govoreći o odlasku bivšeg predsednika stranke Borisa Tadića, lider demokrata istakao je da je DS veća od bilo kog svog lidera i naglasio da bi on ostao u partiji da se na Glavnom odboru dogodilo da ostane u manjini.

„A ako je Tadić već otišao iz stranke, bilo je fer da ponese i deo dugova iz prošle kampanje“, rekao je Đilas.

Predsednik DS izrazio je i uverenje SNS neće pobediti na izborima 16.marta.

„ Narod će se 16. marta osloboditi straha u kome ga drže godinu i po dana i između arapskih šeika koji donose milijarde i lažne priče o borbi protiv tajkuna izabrati realnost“, kazao je Đilas u intervjuu za novi broj NIN-a.

Pogledajte još