Neočekivani razlozi zbog kojih vam se bubuljice stalno vraćaju

Pubertetsko doba davno je prošlo, a vi i dalje imate problem sa bubuljicama na licu? Još je čudnije što vaš tip kože uopšte nije problematičan niti sklon aknama i bubuljicama? "Nevolje" na svoju kožu možda donosite sami i to zbog nekih sitnica na koje do sada niste obraćale pažnju.

Donosimo popis čestih uzroka vraćanja bubuljica u odraslom dobu:

1. Ogledalce, ogledalce

Dermatolozi kažu kako ljudi često imaju problem s kožom zbog - previše gledanja u ogledalo! Dugotrajno proučavanje kože dovodi do primećivanja novih "nedostataka" , a samim tim i želje za kopanjem po bubuljicama i miteserima čime samo raznosite bakterije po licu i pojačavate upalne procese.

2. Šalovi, naočare, mobilni

Da li vam se pojavljuju bubuljice samo na jednom delu lica? Razmislite o stvarima koje često prislanjate uz taj deo. Šalovi, sunčane naočare i mobilni telefon uvek moraju da budu savršeno čisti…

3. Preterano korišćenje pilinga

Suprotno mišljenju - problematičnu kožu ne treba prečesto da tretirate pilinzima i agresivnim tretmanima. Zbog prečestog skidanja mrtvih ćelija, dolazi do iritacije i oštećenja kože koja zatim ne može normalno da funkcioniše pa nastaju novi upalni procesi. Dva puta nedeljno je i više nego dovoljno.

4. Ujutru se umivate samo vodom

Veći broj žena uveče pomno čisti lice, a ujutru se samo umije vodom, ali stručnjaci kažu kako je čišćenje potrebno i nakon spavanja, pogotovo ako imate problema s kožom. Ujutru se na koži nalaze ostaci proizvoda koje ste naneli sinoć, ali i masnoće koje je proizvela vaša koža pa je poželjno kožu očistiti barem losionom.

5. Brza hrana

Složićemo se, ovo nije iznenađenje, ali mnoge žene ipak ignorišu činjenicu da pržena i masna hrana utiče na izgled njihove kože. Ako želite lep ten, hamburgere i pomfrit zamenite voćem i povrćem.

Izvor: b92

Pogledajte još