Orlići slavili u Belgiji

Strelci su bili Mitrović u 11. i 56. i Brašanac u 53. minutu.

Mladi srpski fudbaleri napravili su možda odlučujući korak ka baražu za kontinentalni šampionat, a četvrtom pobedom preuzeli su od Belgijanaca vođstvo na tabeli.

Oba tima imaju po 13 bodova, Belgija ima utakmicu više, a izabranici selektora Radovana Ćurčića bolju gol razliku.

U prethodnim mečevima Srbija je pobedila Kipar (2:1), Severnu Irsku (3:1) i Italiju (1:0), igrala nerešeno protiv Belgije (2:2) i izgubila od Kipra (2:1), a u sledećem susretu igra na gostujućem terenu 5. septembra protiv Italije.

Večerašnji meč protekao je u boljoj i sigurnijoj igri srpskog tima. Već na početku susreta Aleksandar Mitrović ućutkao je domaće navijače vodećim pogotkom nakon odlično izvedenog kornera, a u nastavku je požrtvovanom igrom uspešno čuvana prednost.

Belgijanci su zaigrali agresivnije posle odmora i činilo se da mogu do izjednačenja, nakon što su propustili nekoliko povoljnih prilika.

Međutim, reprezentacija Srbije odolevala je napadima, a potom munjevito u roku od tri minuta obezbedila zaslužen trijuimf. Darko Brašanac je bio na pravom mestu posle sjajnog centaršuta Miloša Jojića, a Mitrović je po drugi put matirao protivničkog golmana nakon prodora Filipa Kostića.

Pobeda mladih srpskih fudbalera potpuno je zaslužena, a vrednim uspehom najavljeno je ostvarenje cilja i učešće u baražu za EP.

Belgija: Kosemans, Arslanagić, De Bok, Denajer, Ngava, De Sart, Mpoku (od 58. Bruno), Azar (od 77. Vanaken), Prae, Fereira-Karasko (od 67. Origi), Batšuaji.

Srbija: Dmitrović, Petković, Petrović, Spajić, Vitas, Čaušić, Đuričić, Brašanac, Kostić (od 84. Đurđević), Jojić (od 77. Kovačević), Mitrović.

Pogledajte još