Vlaga na kolovozima, oprezno vozite

Kako je saopštilo jutros Javno preduzeće “Putevi Srbije”, kolovozi su vlažni na autoputevima Granični prelaz Horgoš – Feketić, Feketić – Novi Sad – most Beška, Dobanovci – Niš, Niš – granica sa BJR Makedonijom i Beograd – Pančevo.

Kolovozi su vlažni i na državnim putevima prvog prioriteta Ovčar Banja – Čačak – Adrani (Kraljevo), Uzići – Požega – Asanovac, Bačka Palanka – Veternik, B. Karađorđevo – Srpska Crnja, Petrovaradin – Irig (i druga traka), Slatina – Valjevo – Podbukovi, Bačevci – Kosjerić – Požega – Arilje – Divljaka i Gornji Milanovac (Svračkovci) – Čačak.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara teritoriji Kruševca, Užica i Ivanjice.

Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice.

Na području Vranja ima pojava sitnih odrona dužz nestabilnih kamenih kosina u klisurama, usecima i zasecima, a vidljivost je smanjena zbog magle.

Na području Zaječara ima pojava sitnih odrona, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima i zasecima. Najviše ih ima na putu duž Dunava i u svim većim klisurama.

Javno preduzeće “Putevi Srbije” savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i ukazuje da je zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a leda ima na putnim pravcima Vladičin Han – Strazimirovci (granični prelaz) i Svođe – Ribarci (granica SR/BUG).

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnim pravcima, gde je obavezna zimska oprema, Aleksandrovac – Grčak – Drenska klisura, Brzeće – Kopaonik (Jaram) i Stanišinci – Dobre vode (Goč).

Foto: Beta/Nenad Petrovic
Izvor: B92