Žurka i projekcije: Bioskop Fontana obeležava dve godine rada od ponovnog otvaranja

Novobeogradski bioskop Fontana, koji je u proteklom periodu vratio status kultnog gradskog mesta svih ljubitelja sedme umetnosti, proslaviće ovog vikenda dve godine rada od ponovnog otvaranja.

Napominjemo takođe da su sve projekcije u subotu, 8. marta, rasprodate, a da su zbog velikog interesovanja publike FEST-a i rođendana dodali u subotu (23.30h) i nedelju (23h) projekcije filma Larsa von Triera - “Nimfomanka”.

Omiljeni bioskop stanovnika Novog Beograda ponovo je otvoren 8. marta 2012. godine, posle više od 10 godina pauze. Opština Novi Beograd je inicirala obnovu sa namerom da se delatnošću bioskopa Fontana razvije Centar evropskog i dečijeg filma, kao edukativni segment filmske umetnosti koji nedostaje i Novom Beogradu i Gradu Beogradu. Partneri u realizaciji programa evropskog i dečijeg filma su Centar za filmsku umetnost Art & Popcorn i Dečiji Filmski Festival "Kids Fest".

Svojim konceptom i ciljevima od samog starta Fontana se izdvaja od ostalih pre svega u pristupu koji ima prema publici. Nakon renoviranja starog objekta, Novi Beograd je dobio jednu od najmodernijih bioskopskih sala. Ono što ovaj bioskop čini posebnim jeste pristup u odabiru filmova koji ima za cilj da publici približi one prave vrednosti filmske umetnosti i stavi akcenat na kvalitet pre svega, na taj način edukujući i stvarajući jednu novu publiku koja će opet kao nekada puniti bioskopske sale.

Kao jedno od najvažnijih dostignuća koje smo ostvarili za dve godine jeste podrška Eurimaža (EURIMAGES) bioskopu Fontana 2013. godine za realizaciju programa i promociju evropskog filma i time ulazak u mrežu evropskih bioskopa EUROPA CINEMAS. Eurimaž je fond Saveta Evrope za koprodukciju, distribuciju i digitalizaciju evropskih kinematografskih dela. Ima za cilj promociju evropske filmske industrije podstičući proizvodnju i distribuciju filmova, kao i saradnju između profesionalaca.

Tokom 2012. i 2013. godine u bioskopu Fontana, pored redovnog bioskopskog programa, održano je 14 filmskih festivala (kao i vikendi francuskog filma), u cilju promocije evropske kinematografije, kulturne raznolikosti i evropskih vrednosti. Poseban akcenat je stavljen na edukaciju mladih i upoznavanje omladine kako sa evropskim tako i sa dečijim filmom. U sklopu svojih aktivnosti bioskop Fontana je usluge pružao i mnogim kulturnim događajima kao što su promocije knjiga i filmova, a kao bitan segment izdvajamo podršku mladim autorima, studentima i njihovim debitantskim radovima.

Bioskop "Fontana" glasovima posetilaca portala Nadlanu.com najbolje je ocenjeni bioskop u Beogradu.

www.bioskopfontana.rs

Pogledajte još