Neoplanta: Stanje radnica stabilno, sprečeno dalje izlivanje amonijaka

U kompaniji Neoplanta, u Novom Sadu, juče oko 12 časova dogodio se incident u odeljenju pakeraja, gde se proizvodi pakuju u kartonske kutije, kada je došlo do curenja amonijaka, koji služi za hlađenje fabrike. Svi prisutni radnici momentalno su evakuisani i zatvoren je ventil sistema za hlađenje, čime je sprečeno dalje izlivanje, a incident rešen.

Pet radnica koje su poslednje evakuisane osetile su mučninu i odmah su prevezene u ambulantu Hitne pomoći, a zatim i u Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, gde su preventivno zadržane na posmatranju - kažu u Neoplanti i dodaju da je u toku noći još jedna radnica lekarima prijavila tegobe, pa je proceduralno hospitalizovana.

Tokom današnje posete uprave kompanije zbrinutim radnicama, njihovo zdravstveno stanje bilo je stabilno. Detaljnije informacije biće poznate nakon zvaničnog lekarskog izveštaja.

"Incident koji se dogodio ni na koji način nije uticao na kvalitet, bezbednost i higijensku ispravnost proizvoda. U pakeraju, kao završnoj fazi procesa proizvodnje, sadržaj proizvoda nije izložen spoljnim uticajima. Odeljenje pakeraja tokom današnjeg dana nastaviće nesmetano da funkcioniše", kažu u Neoplanti.

Izvor: Blic
Izvor: Wikipedia - Micki

Pogledajte još