Ivanoviću pogoršano zdravlje

Kako je saopšteno iz Građanske inicijative SDP, zdravstveno stanje Ivanovića svakim daljim satom provedenim u štrajku biće više ugroženo.

U saopštenju se navodi da se Ivanovićeva supruga vratila iz posete "uznemirena i uplakana sa informacijom da je njegovo zdravstveno stanje posle tri dana štrajka glađu naglo pogoršano, da je Ivanović oslabio četiri kilograma i da mu je krvni pritisak snižen".

"Ivanović je juče otežano disao i zatražio da izađe na vazduh posle 40 dana provedenih u pritvorskoj ćeliji. Međutim, na početku šetnje dogodio se incident, u kojme su pritvorenici Albanci verbalno vređali, pretili i pokušali da nasrnu na Ivanovića, nakon čega je šetnja prekinuta", piše u saopštenju.

Dodaje se da je tom prilikom Ivanović osoblju rekao da bez obzira na njegovo zdravstveno stanje više neće koristiti pravo na šetnju.

"Zahvaljujemo Vladi Srbije, premijeru i prvom potpredsedniku na svemu što čine kako bi se Oliver Ivanović našao na slobodi, ali sve ovo zahteva hitnu reakciju vlade i međunarodne zajednice, jer će neko morati da odgovara za ugrožavanje njegovog zdravstvenog stanja", navodi se u saopštenju.

Pogledajte još