Odrekla se cipela sa potpeticom i otišla u Afriku da brine o slonovima!

Za ove slonove, kojima su majke ubijene u krivolovu, Rejčel je sve na svetu, a sve što žele je da je ujutru prvi pomiluju surlama! Veza između njih je toliko jaka da čak i kada svi slonovi potrče ka njoj, devojka ostane pribrana!

Rejčel je diplomirala biologiju u Velikoj Britaniji, ali je ubrzo nakon završetka školovanja papir, olovku i knjigu zamenila nečim potpuno drugačijim. Uputila se u Zambiju gde je pronašla smisao svog postojanja.

(old_image)

Slonovi o kojima Rejčel brine ostali su bez roditelja zahvaljujući lovokradicama koji slonove neselektivno ubijaju zbog visoke cene slonovače na crnom tržištu. Oni su jako mršavi za svoju vrstu i uzrast, međutim to ne znači da ih Rejčel loše hrani.

(old_image)

Naime, kada su im majke ubijene zbog slonovače, mladunci su bili jako mali i mleko majke bilo im je neophodno. Životinje su bile istraumirane i veoma osetljive kada ih je Rejčel prvi put srela...

(old_image)

Od tada su svakog dana zajedno. Osim što sate provodi sa slonovima, Rejčel je 24 sata dostupna za njih. U svakom trenutku ona je kadra da pritrči u pomoć bilo kom slonu.

"Oduvek sam volela životinje... Svoje bele cipelice sa potpeticom ostavila sam u Britaniji i 2008. godine došla u Zambiju kako bih radila na jednom projektu o zaštiti ugroženih vrsta"
, rekla je Rejčel koja od 2012. godine živi bez gotovo svih pogodnosti modernog doba.

Rejčel je upravnica dela rezervata pod imenom "Lilayu", što je otprilike obdanište za slonove. Ovo je jedino "sirotište" za slonove u Južnoj Americi.

(old_image)

U ovakvim slučajevima, mladunče slona ukoliko ostane u prirodi,postaje lak plen predatora, pa je neophodno izolovati ga. Bez ljudske intervencije, mladunci jednostavno nemaju nikakve šanse...

Dok međunarodna ilegalna trgovina slonovačom nastavlja da ubija hiljade i hiljade slonova, dobrim ljubiteljima životinja kao što je Rejčel ostavljeno je da sami ispravljaju greške lovokradica...

(old_image)

Životinje.rs
Foto: Daily mail
Pogledajte još