Ovo su moderni načini za raskid emotivne veze

Oni dani kada bismo ozbiljnim, tužnim, ali odlučnim tonom rekli „Moramo da razgovaramo“, daleko su iza nas. Raskid u četiri oka je postao suviše naporan za mnoge, pa mnogi parovi u današnje vreme odlučuju da to učine na jednostavniji način – preko sms-a ili Fejsbuka!

Kako pokazuju rezultati jednog istraživanja, više od polovine parova koji su prekinuli vezu tokom prošle godine, to je učinilo putem poruke ili preko društvenih mreža.

U studiji je učestovao 2.712 ispitanika, starosti između 18 i 30 godina, a uslov je bio da imaju bar jedan raskid u poslednjih 12 meseci. Rezultat je pokazao da je 56 odsto njih raskinulo digitalnim putem.

Gotovo je neverovatan podatak da čak 61 odsto ispitanika koji su raskinuli preko Fejsbuka, to su učinili prosto tako što su obrisali i blokirali partnera, ne pružajući čak ni objašnjenje.

Prilično popularan način raskida je i preko mejla, a za to se odlučuju oni koji žele da im savest bude čista – većina ispitanika koji su na ovaj način prekinuli kaže da im je mejl omogućio da u potpunosti objasne svoje razloge (naravno, bez da ih neko prekida u pola rečenice).

A uprkos digitalnoj eri, još ima i onih retro romantika – dva odsto ispitanika je raskinulo preko dobrog starog, rukom pisanog, pisma (da, pisma još postoje.)

Uprkos tome što se mnogi late ovih olakšica, oko 73 odsto ispitanika je priznalo da ih digitalni raskid zapravo veoma ljuti.

Izvor: 24sata