Dinkić: Posebna pažnja pograničnim opštinama

Foto: Miloš Miškov / Beta

"Moramo najhitnije zaposliti nekoliko hiljada ljudi u ovom delu Srbije jer je Prijepolje pre petnaestak godina imalo oko 13.000 radnika a danas radi jedva šestina od tog broja. Ne želimo da prijepoljske majke odgajaju svoju decu u inostranstvu i zato ću, ako mi se ukaže poverenje na predstojećim izborima, u Prijepolju uraditi ono što sam uradio u Kragujevcu", rekao je Dinkić na tribini sa lokalnom Demokratskom partijom Sandžaka.

Govoreći o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u zemlji, Dinkić je rekao da je "rupa" u budžetu Srbije u januaru bila za sedam odsto veća nego kad je on bio ministar finansija, uprkos tome što je u međuvremenu povećana stopa PDV i uveden takozvani solidarni porez.

"Moramo napustiti politiku stezanja kaiša. Sve dok nam rupa u novčaniku bude rasla, rupa u budžetu će biti još veća. Da bi zaustavili budžetski deficit, moramo napuniti novčanike onih koji rade u sektoru privrede", rekao je on.

Na predizbornoj konvenciji Demokratske partije Sandžaka koja je pozvala svoje birače da glas daju URS-u govorili su i potpredsednici Verica Kalanović i Veroljub Stevanović kao i lider Demokratske partije Sandžaka Zulkefil Bato Sadović.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.