LDP: Neka se LSV žali Tadiću što Vojvodina nema autonomiju

Foto: Dragan Gojić / Beta

"Ustav onemogućava suštinsku decentralizaciju Srbije, pa time i decentralizaciju policije, što je jedan od razloga zbog koga LDP smatra da je među prvim velikim poslovima koji su pred Srbijom upravo promena Ustava. LDP na decentralizaciji, kao jednoj od najvažnijih programskih načela svoje politike, insistira od osnivanja, pa i na ovim izborima na kojima kandiduje tu jedinu politiku koja može Srbiju da povede u reforme", saopšteno je iz te stranke.

Liga socijaldemokrata Vojvodine kritikovala je danas Liberalno demokratsko partiju navodeći da je pokrenula temu decentralizacije policije zbog predizborne kampanje.

Ta stranka navodi i da se zamenik predsednika LDP Nenad Milić, koji se ranije danas u Novom Sadu založio za decentralizaciju policije, nikada pre, iako je mogao "nije istakao zahtevom za decentralizaciju MUP-a".

LDP ističe da to nije tačno, i da se Milić nije u tom pravcu angažovao u vreme vlade Zorana Đinđića, dok je bio šef kabineta i zamenik ministra policije, zato što je u to vreme prioritet rada policije bio obračun sa organizovanim kriminalom i strukturama Miloševićevog policijskog aparata.


Blic

Pogledajte još