Nastavnik se razvodi od milionerke jer mu se smučilo da bude bogat

Toni Hoken / Foto: Facebook

Bivši nastavnik matematike, pedesetsedmogodišnji Toni Hoken, razvodi se od Siju Li (51) zato što mu se, kako kaže, smučilo da bude bogat.

Par se naglo obogatio kada je supruga došla na ideju da pravi trgovinske centre u neiskorišćenim kineskim skloništima od vazdušnih napada, što joj je do 2011. donelo zaradu od oko 1,1 milijardu funti (1,8 milijardi dolara) i obezbedilo mesto na “Sandej tajmsovoj” listi bogataša. Par je prodao stan u Saut Norvudu (London) i kupio kuću u Sariju, vrednu 1,5 miliona funti (2,5 miliona dolara).

Siju Li, koja trenutno raspolaže bogatstvom od 1,3 milijarde dolara, brzo se privikla na novi život, koji je, izmneđu ostalog podrazumevao pijuckanje vina od 900 funti (1.500 dolara) na luskuznoj jahti, ali Hoken kaže da mu je više prijao ručak u lokalnom pabu “Vederspuns”.


(old_image)
Siju Li

Uprkos iznenadnom bogatstvu, i dalje kupuje polovne knjige i zaobilazi radnje u kojima se prodaje odeća poznatih modnih kreatora.
Siju Li

“Mislim da mi je bilo neprijatno zato što nemam naviku i ne volim da razbacujem novac, nisam tako vaspitan”, rekao je on u intervjuu “Tajmsu” i dodai da je oduvek bio štedljiv.

Sada kada su odlučili da se razvedu, Hoken će dobiti samo milion funti (1,6 miliona dolara), ali kaže da mu je to dovoljno.


“Postigli smo dogovor koji nije idealan, ali to će mi biti dovoljno, jer ne vodim ekstravagantan život. Ako budem oprezan, neću morati da radim.”

Hoken i Li upoznali su se prilikom sastanka “na slepo”, dok je on radio kao nastavnik, a ona studirala engleski jezik. Venčali su se, ali kada joj je posao krenuo, sve više vremena provodili su razdvojeno. Hoken kaže da bi se i pre razveli da su živeli pod istim krovom.

Siju Li danas ima 22 tržna centra i predsednica je fudbalskog kluba Guidžou renhe, trećeg u kineskoj super ligi.


Daili mail / Blic

Pogledajte još