Odlazak iz Arsenala je bio loš potez

BEOGRAD, 12. avgusta 2009. (Beta) - Beloruski fudbaler Aleksandar Hleb izjavio je da žali što je prošlog leta napustio Arsenal i otišao u Barselonu, u kojoj se zadržao samo jednu sezonu.

Barselona je, nezadovoljna Hlebovim igrama i radom prošle sezone, Belorusa pozajmila Štutgartu, ekipi u kojoj je igrao do leta 2005. godine.

"Žalim što sam uopšte otišao iz Arsenala. Tamo sam svake nedelje igrao protiv najboljih ekipa u Evropi. Arsenal je uvek bio među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi i borio se za trofej u Ligi šampiona", izjavio je Hleb za američki sajt ESPN.

Beloruski fudbaler rekao je da je trener Arsenala Arsen Venger značajno uticao na njegov napredak u igri.

"U Arsenalu me je trenirao jedan od najboljih stručnjaka na svetu. Njemu dugujem mnogo... Kod Vengera sam se razvio i taktički i fizički, naučio sam bolje da dodajem loptu i igram timski. Odlazak iz Arsenala je bio loš potez", kazao je Hleb.

Hleb je reako da je Barselonu napustio zbog male minutaže, iako je ekipa osvojila titule prvaka Evrope i Španije, kao i Kup kralja.

"Kao klinac sam sanjao o Barseloni, ali sam otišao jer nisam dobio pravu šansu da igram. Imam 28 godina i ne znam koliko će trajati moja karijera. Moram da krenem dalje i srećan sam što ću u Štutgartu dobiti priliku da igram", zaključio je Hleb.

Hleb je prošle sezone za Barselonu odigrao 19 prvenstvenih utakmica i nije uspeo da se upiše u strelce.

Pogledajte još