Malezija: Nađen deo nestalog aviona?

Istovremeno, Rojters je objavio nezvanična saznanja da se fokus istrage o letu MH370 usmerava ka mogućnosti da se letelica raspala tokom leta.

"Činjenica da nismo pronašli nikakve ostatke aviona upućuje na to da se letelica možda raspala na visini od oko deset kilometara"
, rekao je Rojters izvor blizak istrazi.

On je naveo da bi spasilački timovi pronašli "koncentrisani otpad" u slučaju da je letelica pala i raspala se tek pri udaru u vodu.

"Ne možemo da spekulišemo o mogućnosti izazvane eksplozije, jer za tako nešto nema dokaza. Letelica može da se raspadne i iz mehaničkih razloga", naveo je on.

Zvanično, govorilo se o dva pravca istrage - spekulisalo se o mogućnosti terorističkog napada, s obzirom na činjenicu da je na letu bilo više osoba sa ukradenim pasošima, zbog čega se u istragu uključio i Interpol, ali postoji i teorija o padu aviona, koji je navodno pokušao da se okrene i vrati na aerodrom ubrzo nakon poletanja.

"Boing 777" sa 277 putnika i 12 članova posade, nestao je sa radara u subotu tokom leta iz Kuala Lumpura za Peking, Olupina nije pronađena.

Izvor: B92
Foto: Beta - AP - Kyodo News

Pogledajte još