Sedam stvari koje treba obavezno da proverite pre nego što izađete iz kuće

1. Ključevi
Svakako je najbitnije da po izlasku iz kuće proverite da li ste poneli ključeve - uopšte i ako jeste da li ste poneli vaše ključeve. Ako se vaša ulazna vrata normalno zatvaraju, onda je ok, ali ako imate jedna od onih vrata koje se zalupe za vama, onda ste u problemu ako niste poneli ključ. Naravno, desi se da to shvatite u deliću sekunde pre nego što se vrata zalupe.

2. Izgled
Ma koliko da ste u žurbi, pronađite koji sekund da se pogledate u ogledalu, pre nego što izletite iz kuće. Jer, ne biste voleli da posle važnog sastanka shvatite kako vam je otpalo dugme na košulji ili vam se razmazao karmin. Čak i ako niste krenuli na posao, ne želite da ljudi vide da ste upravo jeli čokoladu jer je imate po licu.

3. Zavrnite gas
Ukoliko niste ostavili odvrnut gas. onda su male šanse da ćete po povratku od vaše kući zateći samo deliće. Zašto biste uopšte rizikovali? Ako vam se redovno dešava da ne zavrnete gas, pređite na električnu energiju.

4. Novčanik
Jedna od najneprijatnijih stvari mogla bi da bude ona kada treba nešto da platite, a u trenutku shvatite da ste zaboravili novčanik. Naravno, to se uvek desi baš onda kada natočite gorivo na benzinskoj pumpi ili napunite pokretna velika kolica namirnicama, u prodavnici, i dođete na kasu. Ma koliko da tada počnete da prebirate po džepovima, ne polazi vam za rukom da račun nekako i platite. Zato, uvek pre izlaska iz kuće proverite da li ste poneli novčanik.

5. Proverite da l ste se obukli
Nije retkost da se ljudima desi da izađu iz kuće bez donjeg veša. To baš i ne mora da se primeti, ali budite sigurni da ste obukli sve ostalo. U suprotnom, jednog dana možete da shvatite da nosite rasparene cipele ili čarape. Nije lepo da tako izgledate, ali to uvek može da vam se desi u trenutku pada koncentracije.

6. Proverite da li je mačka na svom mestu
Ako imate mačku koja vreme provodi u kući, proverite da li je i dalje na svom mesti ili pokušava da iskoristi trenutak vaše nepažnje i da se iskrade. Takođe, budite sigurni da ste joj ostavili prostor za nuždu, kako ne biste u protivnom naleteli na neželjeni “poklon”.

7. Vreme
Uvek je mudro proveriti vremensku prognozu pre izlaska iz kuće. Neće baš biti zabavno ako pokisnete, zato proverite da li vam je potreban kišobran i odgovarajuća obuća.

Izvor: 24 sata
Foto: Morguefile - ricetek

Pogledajte još