Nicolas Jaar & Darkside(Live) 24. juna na Kalemegdanu

Nicolas Jaar & Darkside dolaze nam u okviru svetske turneje na kojoj se nalaze tokom 2014. godine. Jaar i Dave su se upoznali tokom studija na Brown Univerzitetu. Haringtona je Jarru preporučio Will Epstein kada je tražio još jednog muzičara za svoj live bend i turneju povodim albuma ''Space Is Only Noise'' koji je ujedno i jedan od najboljih albuma u 2011. godini. Darkside je osnovan u Berlinu tokom turneje.

Debi album sastava Darkside pod nazivom ''Psychic'' izdat je 4. oktobra 2013. godine, dok su na njemu radili intenzivno dve godine.

Nicolas Jaar pravi muziku koja predstavlja spoj hausa, minimala, džeza i apstrakcije, dok su nastupi ovog sastava proglašeni za najbolje klupske koncerte današnjice. Virtuozna mešavina improvizacije, semplova, pevanja i žive svirke učinila je da Nicolas Jaar i njegov prateći bend u svim relevantim izborima budu proglašeni za najbolji klupski nastup današnjice.

Melanholija, ritmovi, house, minimalizam, jazz, apstrakcije i još puno toga prepliću se sa takvim emocionalnim nabojem da je taj lucidni i originalni miks teško zaboraviti kada ga jednom doživite uživo. Od prvog nastupa, Nicolas Jaar ne prestaje da svojom muzikom i nastupom izaziva totalnu fascinaciju pa čak na ovoj sceni i retko doživljenu histeriju.

Izvor: Clubber