Nesreća na Novom Beogradu: U sudaru dva tramvaja i kamiona 20 povređenih, dvoje se bore za život

Dvoje povređenih prevezeno je na Urgentni centar i bore se za život.

Sedam ekipa Hitne pomoći i dva transportna vozila su na licu mesta, kažu u Hitnoj pomoći.

Foto: e-stock / SashaINC
“Kamion je išao paralelno sa tramvajem 13 pored Buvljaka. Posle železničkog nadvožnjaka tramvaj 13 skrenuo je u Bulevar Milutina Milankovića, ali kamion je nastavio da vozi pravo iako vozila koja idu u tom pravcu imaju crveno svetlo. Najpre je udario u tramvaj 13, a potom u tramvaj 9 kojim je upravljala povređena vozačica”, kažu u GSP-u.

Teško je povređen suvozač u kamionu i vozač tramvaja na liniji 13. Na raskrsnici se i dalje nalaze ekipe GSP-a, policije, a Hitna pomoć prevozi povređene u Urgentni centar.

Foto: e-stock / SashaINC
Pričinjena je velika materijalna šteta, vide se tragovi krvi, a očevici kažu da se čuo snažan prasak od udarca.

Foto: e-stock / SashaINC
“Bilo je strašno. Šok. Uleteo sam odmah u tramvaj 13, i prvo što sam video je da koleginica koja je vozila tramvaj, leži u krvi. Bila je svesna. Vozač kamiona je izašao iz kamiona, samo ćutao i gledao. Ništa nije pričao dok nije došla policija. Sreća da tramvaj nije bio pun, bila bi to strašna nesreća”, priča vozač iz tramvaja 9, Zoran Kaljević.

Njegov kolega, Ivan Pavlović, vozio je „sedmicu” iza njega kada je, kako priča, video kamion koji se velikom brzinom zaleće u tramvaje.

“Video sam vozača kamiona kako velikom brzinom od sigurno 80 ili 100 kilometara na sat prolazi kroz crveno svetlo. Nisam dosad video da neko brže ulazi u raskrsnicu i to kroz čisto crveno. Video sam kako udara u tramvaj na liniji 9 ispred mene, a posle se začuo još jači prasak. Mislio sam da je udario samo taj trmavaj, ali kada sam izašao iz kabine video sam da je udario i u drugi tramvaj i prizor je bio jeziv”,
priča Pavlović.

On dodaje da je najgori prizor bio kada je video kako njegova koleginica nepomično leži u lokvi krvi.

Foto: e-stock / SashaINC
“Ušao sam u tramvaj na liniji 13 i video ljude kako leže po podu i jauču… Žena koja je vozila tramvaj ležala je nepomično sva u krviNismo smeli da je pomeramo da ne bismo još više pogoršali stvar i odmah smo pozvali Hitnu pomoć. Video sam i da je suvozač u kamionu teško povređen”, dodaje Pavlović.

Oba tramvaja iskočila su iz šina, staklo je bilo svuda po tramvajima i ulici, a sirene čak sedam vozila Hitne pomoći zavijale su neprekidno dok se povređenim putnicima pružala pomoć. Student Jovan B. (20) vraćao se sa fakulteta i bio je u jednom od tramvaja.

Foto: e-stock / SashaINC
“Kucao sam poruku kada je kamion udario u tramvaj. Osetio sam jak udarac u glavu. Izgubio sam svest, a kad sam otvorio oči ugledao sam ženu sa krvavom glavom kako leži kraj mene. Uspeo sam nekako da uzmem telefon i pozovem roditelje. Oni su me dovezili u Urgentni centar, odmah su stigli jer žive blizu, mada su tu bile i ekipe Hitne pomoći”, kaže za „Blic” Jovan B. (20) koji je teško povredio glavu u nesreći.

Saobraćaj na ovoj raskrsnici je normalizovan oko 17.30 sati pošto su nadležne ekipe očistile sve ostatke od nesreće.

Vesić: Velika opomena svima
Sekretar Privremenog organa grada Beograda Goran Vesić, sekretar Sekretarijata za saobraćaj Dušan Rafailović i direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović obišli su povređene u Urgentnom centru. Vesić je naglasio da je ova nesreća velika opomena svima.
“Nesreće se nažalost dešavaju i ovo je opomena svima da budemo pažljivi u vožnji i da obratimo pažnju i na druge učesnike u saobraćaju. U Sekretarijatu za saobraćaj su kazali da nikada nisu videli da je tramvaj u tako katastrofalnom stanju nakon nesreće kao 13-ica u koju je kamion udario”, kazao je Vesić i dodao da će istraga pokazati ko je izazvao nesreću.

Izvor: Blic