Ožegović: Kazniti one čija je politika uništila škole i bolnice

Ožegović je, kako se navodi u saopštenju LDP, naglasio da je građevinska industrija u Beogradu uništena, da su zbog toga mnogi ostali bez posla, mladi koji su se školovali ostali bez perspektive da se zaposle, a da političari o tome u kampanji ćute.

"Beograđani treba na ovim izborima da kazne sve čija je politika uništila škole u koje idu naša deca, bolnice u kojima se lečimo, ulice koje su nam se pretvorile u bojno polje. Mladi, i ako imaju posao, ne mogu ni da sanjaju da kupe stan u svom Beogradu, jer su cene previsoke. Znaju Beograđani ko ume da uradi posao za Beograd i znaju ko je šta do sada radio",
rekao je Ožegović i istakao da 16. mart treba da bude dan kada će biti poražena pogrešna politika.

Prema njegovim rečima, u Beogradu mora da se uradi veliki posao i niko danas u Beogradu ne veruje da je moguće dobiti građevinsku dozvolu u normalnoj proceduri, zbog čega grad mora da uradi svoj deo posla.

"Grad mora da pojednostavi procedure za dobijanje građevinskih dozvola kako bismo prestali da budemo prvaci sveta po trajanju tog procesa. Taj proces mora da bude transparentan tako što ćemo ukinuti diskreciona ovlašćenja i umesto ljudskog faktora koji o svemu odlučuje, doneti jasne kriterijume koji će biti definisani u zakonima i podzakonskim aktima", rekao je Ožegović.

On je napomenuo da se Beogradu mora vratiti nadležnost nad svojim delom katastra i da više nikada ne sme da se ponovi da Beograd ne učestvuje u pisanju Zakona o planiranju i izgradnji, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Blic

Pogledajte još