Đilas: Srbija će bankrotirati ako ne promeni ovu vlast

Foto: Beta-DS

''Za šest, devet ili dvanaest meseci ova zemlja će bankrotirati. Ostaće bez plata za profesore, lekare, medicinske sestre, policiju", rekao je Đilas na predizbornoj konvenciji DS u Novom Sadu i naglasio da ukoliko 16. marta vlast ne bude promenjena svima u Srbiji i vlasti i opoziciji preti socijalni bunt.

Demokratska stranka, dodao je on, traži od vlasti ''da se dozove pameti'' i naglasivši da ''niko ovde ne priziva ni Ukrajinski ni bilo kojji drugi scenario''.

Pozivajući građane da na izborima daju glas demokratama, Đilas je istakao da će oni u tom slučaju biti sigurni da taj glas ''nije otišao autoritarnoj, diktatorskoj vlasti Aleksandra Vučića''.

Predsednik DS je rekao da demokrate nikada neće pozivati na rušenje Srbije, kako im se u ovoj kampanji pripisuje, i dodao da ta stranka više od dve decenije traži da izgrađuje Srbiju.

Đilas je istakao da se danas u našoj zemlji živi svakim danom sve gore i dodao ''da u budžetu imate šesto miliona da otpustite 100.000 ljudi'', kao i da je u Srbiji prosečna plata šest odsto manja nego što je bila pre godinu dana.

On je naglasio da DS na ovim izborima nudi pre svega svoje rezultate ostvarene u proteklom periodu i kao jedan od primera tog uspešnog rada naveo Vojvodinu koja je dobila nagradu od Fajnenšl tajmsa kao regija najbolja za strane investitore u Evropi.

"SNS stalno nudi lažna obećanja"

Foto: Beta-DS

Napominjući da ne želi da govori o političkim protivnicima, on je ipak veći deo izlaganja posvetio pre svega Srpskoj naprednoj stranci koja, kako je rekao, u proteklom periodu stalno nudi sve veća lažna obećanja.

''Pričali su o Aldahri koja će doći i obnoviti poljoprivredu Srbije samo da im prodamo svo naše zemljište'', rekao je Đilas i poručio naprednjacima da DS nikada neće prihvatiti da se ''ono što je naša, Vojvođanska i srpska zemlja proda bilo kome pa čak i bogatim šeicima iz Emirata''.

Lider DS je poručio i da je proizvodnja hrane jedina šansa Srbije u konkurenciji sa evropskim zemljama i naglasio da se ta stranka zalaže za agrarnu politiku koja će doprineti razvoju svih delova zemlje.

Đilas je rekao i to da u Srbiji postoji samo jedna DS koja je stvorena pre 24 godine i ponovio svoj raniji stav da je ta stranka ''žuta i da ne može da bude zelena kao ova nova''.

Đilas je najavio i da će za dva dana u Beogradu biti održana završna konvencija

DS na kojoj će biti odata počast Zoranu Đinđiću ''jedinom čoveku koji je više dao DS-u i Srbiji nego što su oni dali njemu''.

Pajtić: Ne mogu večno pomilovanjima da zamajavaju javnost

Predsednik Vlade Vojvodine i zamenik predsednika DS Bojan Pajtić rekao je da u Srbiji nije bilo lošije od 5. oktobra 2000. godine nego što je to danas.

On je ocenio da Demokratsku stranku mediji danas manje vole nego ranije, ali je naglasio da demokrate sada imaju više samopouzdanje, snage i jasan program kako da Srbiju izvuku iz ove ''tragične situacije u kojoj se nalazi''.

Pajtić je dodao da će za dve godine DS imati veću podršku nego sve ostale političke partije zajedno jer, kako je rekao, ''ne može doveka Vučić obećanjima, Toma Nikolić pomilovanjima i odlikovanjima da zamajavaju javnost u Srbiji bez ikakvih rezultata''.

Pajtić je upozorio da Srbija ima dva i po puta niži nivo investicija danas nego što je imala pre dve godine ocenivši da je to posledica aktuelne vlasti u zemlji.

''Vreme je da 16. marta Vojvodina kaže dosta je više, nećete više tako moći da se ponašate zato što se ovde nikada nije požnjelo a da se pre toga nije posadilo i okopalo'', rekao je Pajtić naglasivši da se u Vojvodini mere rezultati, a ne reči.

Na predizbornoj konvenciji DS održanoj u novosadskom klubu ''Kvoter'' poziv građanima da 16. marta glasaju za listu pod rednim brojem osam uputili su i lider Bogate Srbije Zaharije Trnavčević, funkcionerke DS Gordana Čomić i Aleksandra Jerkov i predsednik Pokajinskog odbora DS Miroslav Vasin.

Beta

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.