ROĐENDANSKI POKLON: Lani urađena transplantacija!

Hrabra Lana sada je stabilno, a njena porodica je posle velike patnje i brige oko prikupljanja novca za lečenje konačno srećna.

- Možemo da odahnemo. Naša Lanica je dobro! Primila je koštanu srž od davaoca iz Nemačke i lekari su ustanovili da je bila bogata ćelijama koje su joj bile potrebne. Sad nam je svima lakše, a ona je posebno snažna i dobro se drži. Ovo je bio najbolji poklon za njen rođendan - kaže za Kurir Lanin otac Oliver Nikolić i dodaje da svi veruju da su bolest i neizvesnost konačno pobeđeni.

Prema rečima lekara, devojčica će ostati u izolaciji narednih mesec dana, a efekti transplantacije videće se nakon dve nedelje.

- Kad prođu dve nedelje, moći će da se vide prvi rezultati transplantacije srži. Tada mogu da nastanu i reakcije na strano telo, i to u vidu povraćanja, dijareje ili gubitka kose. Naravno, nuspojave se razlikuju od pacijenta do pacijenta, a mi se nadamo da će Lana, kao i do sada, sve podneti bez problema - kaže Oliver i dodaje da su lekari u bolnici veoma profesionalni, brižni i nasmejani. Porodica Nikolić posebno je zahvalna svima koji su pomogli u prikupljanju novca za Lanino lečenje.

Podsetimo, Lani je u maju prošle godine dijagnostikovan težak oblik aplastične anemije i jedini spas joj je bila transplantacija koštane srži. Za njeno lečenje bilo je neophodno više od 200.000 evra, i zahvaljujući društveno odgovornim kompanijama, medijima i dobrim ljudima, novac je sakupljen, a Lani se smeši lepa budućnost.

Izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.