Deset trikova koji će vam pomoći da smršate bez gladovanja

1. Uvek imajte 'muški' doručak
Nema više laganog doručka - želite proteine, vlakna i masnoće. Dobro se najedite.

2. Jedite češće, a manje!
Jedite tri međuobroka i tri zdrava glavna jela, ali neka vam porcije budu manje nego inače! Umesto grickalica jedite orašaste plodove - posebno bademe - koji će vam umanjiti želju za nezdravim grickalicama.

3. Recite 'ne' skrobu
Izbegavajte hranu poput testenine, belog hleba ili krompira. Ako već ne možete bez testenine ili hleba, neka budu od celog zrna. Umesto krompira jedite batat (slatki krompir), samo nemojte preterivati.

4. Vežbajte
Vežbanje je dobro za sve, pa tako i za održavanje linije. Mišići koje budete izgrađivali podstaći će vaš metabolizam, pa ćete trošiti kalorije i nakon što ste završili s vežbanjem.

5. Mislite pre jela
Nemojte se samo baciti na ustajale kolače koji su ostali od nedeljnog ručka, jedite samo ono što vam je ukusno i dobro za vas. Jedite polako, tako ćete pre shvatiti kada ste siti.

6. Jednom ili dva puta nedeljno dajte sebi oduška
Budete li predugo potiskivali žudnju za hranom koju volite, postaćete očajni i pre ćete posustati. Dakle, možete grešiti, ali ostanite u razumnim granicama. Pojedite komad ili dva pice, ne celu.

7. Smanjite ugljene hidrate
To je najjednostavniji način da izgubite kilograme. U početku će vam biti teško, ali kasnije će biti lakše - posebno kada vidite rezultate.

8. Intervalno trčanje
Lakše je izdržati naizmenično brzo i lagano trčanje, nego ići na duge staze. Osim toga, rezultati će biti bolji.

9. Nikada nemojte piti slatka gazirana pića
Ali povremeno možete popiti čašu vina. I pivo je u redu, takođe u umerenim količinama.

10. Ne bojte se masnoća
Osećaćete se sitije, bolje ćete kontrolisati apetit, a i vašem telu su potrebne. Naravno, postoje dobre i loše masnoće, zato pametno birajte.

Izvor: Haber.ba
Foto: sxc.hu

Pogledajte još