Uz pomoć ovih trikova više nikada nećete jesti uveče

Jedite više
Nemojte da gladujete ceo dan, pošto ćete zbog poslednice gladi uveče jesti mnogo više nego što biste smeli. Za doručak i ručak jedite obroke pune proteina, vlakana i povrća, svakako je zdravije od slatkiša i raznih grickalica. Ako čekate do uveče kako biste jeli vaše telo ćete staviti u stresnu poziciju da "traži" jela bogata šećerom da bi vratilo nivo insulina u normalu.

Aktivirajte se
Vežbanje pomaže sagorevanju kalorija i ubrzava metabolizam. Ovo će vam pomoći da jedete više tokom dana, a takođe će vam podići novo endorfina tako da nećete imati potrebu za grickanjem hrane uveče da biste podigli raspoloženje. Obavezno jedite pre i posle svakog vežbanja da biste održali nivo šećera u normali.

Hranite se zdravije
Kada jedete nezdravu hranu telo će početi sve više da je traži, tako da obrnite proces i krenite da se hranite zdravije. Mnogo ljudi jede grickalice noću baš zbog toga što im je organizam naviknut na taj režim ishrane tokom ostatka dana. Jedite više voća i povrća pa ćete ubrzo početi sve češće da jedete zdravije.

Spavajte duže
Nedostatak sna nije dobar zbog mnogo stvari, a jedna od njih je i ta što rapidno povećava apetit tako što ne luči dovoljno insulin i leptin. Smanjeno lučenje ova dva hormona može dovesti do toga da pomislite da ste gladni kada niste, a noću retko ko odluči da pojede salatu jer su tu grickalice pune šećera. Da biste izbegli sve ovo pokušajte da odspavate makar osam sati.

Kupujte pametnije
Kada u prodavnici kupujte namirnice odolite iskušenjima i kupujte što više možete zdrave hrane - manje slatkiša, grickalica, a više povrća, voća i žitarica. Na taj način kada otvorite uveče frižider u potrazi za hranom nećete moći da se hranite nezdravo, jedina opcija ce vam biti niskokalorični obroci puni korisnih sastojaka.

Izvor: 24 sata
Foto: Morguefile - xenia

Pogledajte još