Vlasnik snimio seks agenata za nekretnine kojima je poverio prodaju kuće

Iznervirani kućevlasnik je agente najpre prijavio policiji koja ih je uhvatila na delu, i potom ih je tužio zbog kršenja poslovne etike i izneverenog profesionalnog poverenja. Sada je, međutim, rešio i da snimke seksa prodavaca u svom kreveru pusti u javnost.

Gnevni Ričard tvrdi da su Lindzi i Felanova njegovu kuću koristili kao “jeftin motel” najmanje 10 puta, što su nadzorne kamere detaljno zabeležile u različitim prostorijama. Najpre se vidi kako se par pozdravlja i ljubi u hodniku, radnja se zatim prenosi u kuhinju, gde počinju da se svlače, a u glavnoj spavaćoj sobi odvija se i glavna akcija.

Vajner i supruga tvrde da nakon ovakvih prizora ne mogu više da koriste tu spavaću sobu i ostatak kuće, a “neprijatno im je i odvratno čak i da borave u njoj”.

Traže odštetu za kršenje privatnosti, za pretrpljeni duševni bol, za kršenje ugovora i povredu privatne svojine, jer je Lindzi bez njihovog znanja napravio duplikat ključa.

Lindzi i Felanova su uzvratili tužbom da je na kućevlasnik pokušao da ih ucenjuje snimljenim video-materijalom, zahtevajući čak 1,5 milion dolara.

Šta je od svega toga istina i ko je čime i u kolikoj meri oštećen, sud tek treba precizno da utvrdi.

U svakom slučaju, sigurno je da su Lindzi i Felanova povredili poslovnu etiku, odnosno etički kodeks Nacionalnog udruženja trgovaca nekretninamam SAD, koji predviđa da se “vlasnik ne sme namerno dovoditi u zabludu u pogledu tržišne vrednosti nekretnine”. Lindzi je, inače, Vajnera dve godine obmanjivao obećanjima da če mu kuću prodati za 650.000 dolara, što je očigledno bilo previsoka cena.

Firma “Koldvel benker rezidenšal brukeridž” za koju su "nezasiti" prodavci radili, raskinula je svaku saradnju s njima, a u saopštenju za javnost tvrdi da “nedolično ponašanje njih dvoje u dotičnoj kući, ne predstavlja način na koji u našo kompaniji poslujemo.”

Izvor: Daily Mail

Pogledajte još