Košarkaši Partizana počeli pripreme za novu sezonu

Košarkaši Partizana započeli su pripreme za novu sezonu, pod vođstvom pomoćnog trenera Vlade Jovanovića. Šef stručnog štaba Duško Vujošević je na pripremama sa selekcijom Crne Gore, kao i igrači Slavko Vraneš i Žarko Rakočević. Zbog obeveza sa selekcijom Češke početku priprema nije prisustvovao ni Jan Veseli. Krajem avgusta ekipi će se priključiti Australijanac Aleks Marić.

Igrači koji su prisustvovali prvom treningu su: Vladimir Lučić, Bogdan Riznić, Miloš Trikić, Aleksandar Vlahović, Luka Basta, Strahinja Milošević, Darko Balaban, Aleksandar Rašić, Vukašin Aleksić, Nemanja Bešović, Petar Božić, Aleksandar Mitrović, Sava Lešić, Stefan Sinovec i Dejan Milojević.

Najveće interesovanje svakako privlači povratnik Dejan Milojević koji je sa "crno-belima" potpisao jednogodišnji ugovor. Nakon nastupa u Pamesi i Galatasaraju Milojević se vratio da karijeru završi u dresu Partizana. Iako pripreme tek počinju, iskusni reprezentaativac je tokom leta individualno trenirao, tako da je već sada u dobroj formi:
- Spreman sam, pošto sam radio celo leto, bez odmora. Dosta sam trenirao, da bih bio što spremniji za sezonu, ali pravi napori i pripreme tek počinju. Do sada sam šutirao i uglavnom radio na snazi u teretani, a sada počinju kondicione pripreme i ustaljena procedura i moram da kažem da jedva čekam da sve to krene.

Sada si najstariji u ekipi, da li osećaš pritisak zbog toga, kao najiskusniji?
- Čovek je star onoliko koliko se oseća tako. Ja volim da sarađujem sa mladim momcima i sigurno je da ću im pomoći maksimalno i na terenu i van njega.

Pomoćni trener Partizana, ujedno i selektor juniorske reprezentacije Vlada Jovanović, nakon uspešnog i napornog leta i osvojenog evropskog zlata, odmah je nastavio sa radom, sada u Partizanu:
- Imao sam sedam dana za odmor, ali da sam i pre obaveza sa juniorskom reprezentacijom mogao da biram da li da imam više slobodnog vremena, a da ne budem sa reprezentacijom ili malo vremena i medalju, sigurno da bih i tada izabrao ovo drugo.

Koliko Vam je značilo iskustvo sa juniorima?
- Zaista mnogo. Radio sam sam posao. Pokušali smo da napravimo rezultat i da radimo bolje nego prošle godine. Uspeli smo da vratimo tim tamo gde mu je mesto i zaista bih pohvalio sve te momke koji su sjajni.

Jovanović je sa igračima rođenim 1990. i mlađim osvojio zlato starog kontinenta, nakon što su u gradu Mecu, u finalu savladali domaćina Francusku. U reprezentaciji su igrala i dva košarkaša Partizana, Nemanja Jaramaz i Nemanja Bešović.

Kapiten Partizana i u novoj sezoni biće Petar Božić, koji i na startu priprema u potpunosti veruje u svoj tim i mogućnost da se ponovi rezultat od prošle godine:
- U ovom periodu je najvažnije da se svi dobro pripreme i akumuliraju snagu za novu sezonu. Prošle godine smo bili u istoj situaciji, dosta igrača je falilo zbog reprezentativnih obaveza, glavni trener nije bio tu..., ali i tada smo napravili odličnu podlogu i siguran sam da će i sada biti tako.

Koliko znači povratak Dejana Milojevića u tim?
- Milsim da je besmisleno govoriti o njegovoj veličini i svakako da taj povratak puno znači. Odličan je i čovek i igrač, a i veliki autoritet. Siguran sam da će i svojim prisustvom i igrama mnogo doprineti ekipi.

Zvanične utakmice u novoj sezoni počinju 10. oktobra u okviru Jadranske Lige, a 21. oktobra u Evroligi. Pre toga, "crno-beli" će biti na Američkoj turneji do 6. oktobra, gde će igrati sa ekipama Finiksa i Denvera.

Katarina Stojković
12. 8. 2009.

Pogledajte još