The Grandmothers

Iako su iste večeri, 7. novembra, gosti prestonice bili i ’’Kool & The Gang'', koncert "The Grandemothers" je pronašao svoje mesto, svoju (malobrojnu) publiku i, konačno, svoj vajb

Eto, slučajnost ili nešto drugo, htelo je tako da iste večeri budu dva koncerta bendova sa višegodišnjim stažem, mada muzički sasvim drugačijih. U stvari, "The Grandmothers", a u svoje vreme i Frank Zappa, su potpuno drugačiji od svega što ste ikada čuli. Kombinacija svih mogućih muzičkih žanrova, zvučnih efekata, satire, apsurdnosti, humora – to i mnogo više je umetnost Franka Zape, koju ili obožavate ili vas potpuno zbunjuje.

Bend "Grandemothers", koji čine trojica nekadašnjih članova benda Franka Zappe – Napoleon Murphy Brock, Don Preston i Roy Estrada – kao i naš čuveni gitarista Miroslav Tadić i Christopher Garcia, su oraspoložili i više puta iskreno nasmejali oko dvesta najvernijih Zapinih fanova i par njegovih ozbiljnih dvojnika.

Velika sala SKC-a, gde je u početku najvaljivan koncert, ne samo da bi bila prevelika, nego bi i umanjila bliskost publike sa bendom. Prebacivanje u malu salu je nesumnjivo bio pogodak, ali i neophodnost. Jedino pušači nisu bili najsrećniji, jer je bend prisutne zamolio da ne puše, jer, kako je Napoleon Murphy Brock ljubazno rekao: Za našu muziku je neophodan kiseonik. Zato vam se puno zahvaljujemo što ne pušite, jer ćemo zbog toga moći duže da sviramo samo za vas. Bog vas blagoslovio!

Ulazak na scenu, kao i čitav koncert, bio je prisan – kroz publiku do bine. Delovalo je kao da svi lično poznaju članove benda. U sebi svojstvenom ‘’NBA maniru’’ i uz nekoliko interesantnih biografskih podataka, Dejan Cukić je predstavio bend. Posle nekoliko numera, publika i bend su zagledani na gore dugim aplauzom pozdravili Franka Zappu, a potom nastavili malu klupsku zabavu.

Srđan Gojković Gile i braća Teofilović su zajedno sa ostalim fanovima Zappine satirične/šarene/jedinstvene muzike, uživali u svirci zaista odličnih muzičara i adekvatno otkačenom plesu.

Katarina Milovanović

Pogledajte još