Rešena barem jedna misterija: Zašto zvone telefoni putnika nestalog aviona

- Jutros, oko 11.40 posle ponoći, pozvao san dva puta svog starijeg brata, i...telefon je zvonio! - rekla je Bijan Liangvi .

Okrenuvšu tokom emisije bratovljev broj, tako da su i gledaoci mogli da vide i čuju kako je telefon nestalog putnika zvonio nekoliko puta, nakon čega je došlo do prekida veze.

I rodbina drugih nestalih, nesrećnih putnika pokušala je to isto. Porodice nestalih od kompanije “Malaysia Airlines” traže objašnjenje i pitaju da lui bi to moglo da znači da su njihovi najmiliji i dalje živi? I ako jesu, zašto ne odgovaraju na pozive?

Nažalost, to što njihovi telefoni zvone i ne mora mnogo da znači.

- Kada pozovete nekoga i pritisnete dugme “send” i vaš telefon počne da zvoni, ne mora da znači da zvoni baš taj broj koji ste okrenuli - rekao je specijalista za “vajrles” Džef Kagan.

- To znači da “mreža” radi. Zvoni dva tri puta i ako “mreža” pronađe telefon onda zvoni i telefon, a ako ne dolazi do prekida veze” - pojasnio je Kagan.

Kagan je dodao i da se na poziv niko ne javlja, najverovatnije zbog toga što nije došlo do povezivanja mreže i telefona. Ovo bi samo moglo da ulije malo nade porodicama putnika koji su nestali jer i nakon pet dana nema pravog objašnjenja šta se sa njima desilo.

Izvor: Blic
Foto: Beta, AP/Laurent Errera

Pogledajte još