Nestali malezijski avion: Misterije i teorije zavere

Uzrok nestanka Malezijskog aviona u kome je bilo 239 putnika je i dalje podjednaka misterija kao što je bio i u subotu, od trenutka kad je avion izgubio radarski signal. I dok je strah od terorista počeo da bledi kad je u utorak otkriveno da je osoba sa ukradenim pasošem bio devetnaestogodišnji Iranac u potrazi za azilom, koji nema nikakve terorističke veze, tragački timovi imaju sve manje mogućih objašnjenja za ono što se dogodilo. Kad su upitali kontrolora leta Izhara Baharija, iz Malezijskog civilnog vazduhoplovstva, gde bi avion mogao biti, on je samo izjavio: "Nismo napravili nikakav napredak, nemamo pojma."

U nedostatku konkretnih odgovora, pojavili su se teoretičari zavere sa sopstvenim objašnjenjima, ma koliko ona bila neverovatna. Iako ne postoje nikakvi dokazi da je ijedan od ovih scenarija moguć, ovo su teorije koje trenutno dobijaju najviše pažnje:

1. Jeziva zvonjava telefona nestalih putnika može da znači da su telefoni i dalje uključeni ili - ih nastanjuju duhovi!

Rođaci i prijatelji putnika sa nestalog aviona su ih pronašli na kineskom instant messengeru QQ, kako piše Washington Post. Drugi su pokušavali da ih nazovu, i čuli su zvonjavu, iako se niko nije javio. Mnogi misle da je moguće da su telefoni i dalje uključeni, i više od 100 njih je potpisalo peticiju Malezijskoj vladi da to što pre istraži.

Naravno, ovo je dovelo do pojave još sumnjičavih posmatrača sa iracionalnim teorijama. Da li misteriozna zvonjava znači da su putnici kidnapovani i da se negde drže živi? Ili su natprirodne sile umešale svoje prste?

2. Portal sa drugog sveta ili dimenzije se otvorio i usisao avion

"Ukoliko nikada ne pronađemo olupinu aviona, to znači da je neka nova, misteriozna i moćna sila na delu na našoj planeti, koja može da ubere avione iz vazduha bez ostavljanja bilo kakvog, makar i najmanjeg traga." napisao je jedan bloger. Drugi se pitaju - da li je u pitanju vanzemaljska otmica?

3. Nestanak aviona je bio predodređen i verovatno upisan u samo tkanje univerzuma

Reddit je pun komentara koji se koncentrišu na numeričke slučajnosti nestanka aviona. "Zanimljiva numerologija" - napisao je jedan korisnik Reddita, RedditB. "Let 370 nestao je 3/7 (anglosaksonski način pisanja datuma je mesec, pa dan) dok je leteo brzinom 3.700km. Let 370 je leteo na visini od 37.000 stopa kad je poslednji put zabeleženo da je koristio opermu za praćenje leta. Luigi Maraldi, jedan od putnika kojima je ukraden pasoš ima 37 godina. Malezijska aviokompanija je jedna od najvećih u Aziji, sa skoro 37.000 putnika na dnevnoj bazi. A dan nestanka aviona je početak 37-og meseca od tragedije u Fukušimi, koja je locirana na 37 stepenu i u početku je u njoj povređeno 37-oro ljudi.

4. Severna Koreja je otela avion

Mnogi su se uključili u raspravu o teoriji da je avion otela Severna Koreja i da se sada nalazi u Pjongjangu. Jedan korisnik Reddita, Nickryane, tvrdi da je avion imao dovoljno goriva da odleti do Severne Koreje i da ostane u dometu mobilnog telefona. Diktatorska vlada Severne Koreje je otela avion 1969, tako da ne bi bilo iznenađenje da Kim Džong-un izvuče ovu kartu iz rukava.

5. Iluminati su to uradili

Jedna od ideja ukazuje na vrtloge energije koji se nalaze na određenim tačkama planete, a koje Iluminati "i/ili drevni vanzemaljci" koriste kako bi kontrolisali energetsku mrežu. Blogeri i teoretičari zavere su izašli u javnost da ukažu na okultiste i brojne ozloglašene mračne figure koje su mogle da pomognu da se obori avion.

Dok je odsustvo poziva za pomoć podstaklo ove teorije, i dalje nije isključena mogućnost da je avion eksplodirao ne velikoj visini i bio dezintegrisan. Ovo je užasavajuća mogućnost jer znači da nijedan trag aviona neće biti pronađen i da je potraga uzaludna.

"Činjenica da nije bilo poziva za pomoć je veoma uznemiravajuća" izjavio je Ros Ejmer, konsultant avijacije za Al-Jazeeru "To je skoro bez presedana."

Izvor: T. D. / Time

Pogledajte još