Dubioza kolektiv svira besplatno za podršku demonstrantima

Zbog trenutne situacije u Bosni i Hercegovini, bend Dubioza kolektiv odlučio je da otkaže sve dogovorene komercijalne koncerte u BIH za ovu godinu, pa tako i onaj mostarski koji je trebalo da bude održan 1. juna u Sportskom centru Kantarevac.

"Najbitnije stvari za naše društvo ove godine će da se dogode na ulici. Zato smo odlučili da sviramo besplatno na ulici za raju i na ta način da se solidarišemo i podržimo sve građane koji se bore za bolji sistem", pojasnili su članovi benda.

Kako prenosi Radio Sarajevo, popularni bend će besplatnim nastupima podržati svoje sunarodnike i njihovu borbu za bolju Bosnu i Hercegovinu.

"U pitanju su koncerti koji su do sada bili odobreni u BiH, kao i svi oni za koje su se radili pregovori i koji su već bili dogovoreni. Sve dok traju protesti, u BiH nećemo svirati za novac", izjavio je Vedram Mujagić za portal Radiosarajevo.ba.

Dogovorene nastupe u regionu članovi Dubioza kolektiva nisu otkazali pa će tako, između ostalog, 5. april održati veliki koncert u Kombank Areni u Beogradu. Najpopularniji bosanskohercegovački bend predstavio je prošle nedelje novi disk "Apsurdistan"dalmatinskim obožavateljima u Spaladium Areni u Splitu. Odlično prihvaćen album nedavno je nominovan za nagradu IMPALA, za najbolji europski album "malih" (indie) izdavača 2013. godine.

Izvor: novilist.hr

Pogledajte još