Siniša Mali: U Kanu su se raspitivali i o ulaganjima u Srbiju

foto: Beta/Tanja Dojčinović

Mali je tom prilikom istakao da je ovo najveća i najsavremenija laboratorija u regionu i da je izuzetno bitno da i Srbija ima takvu ustanovu.

"Hrana koju izvozimo treba da bude kontrolisana ovde kako bi ubrzali taj proces ne samo za izvoz u zemlje regiona nego i u Rusiju", rekao je on.

Mali je ukazao da u toj ustanovi rade mladi ljudi, a okruženje je kao da su u 22. veku.

"Mladima, doktorantima, studentima besplatno se daje mogućnost da svoje radove ovde završavaju, a daje im se mogućnost da ostaju i usavršavaju", naglasio je Mali.

On je pomenuo i kako se rano jutros vratio iz Kana, ali je zanimljivo, kako kaže, da glavna tema nije bio Beograd na vodi, već su ga mnogi pitali o samoj Srbiji i potencijalima za ulaganje.

Mali je naglasio da je Srbija prošle godine imala najnižu inflaciju, rast BDP od 3,2 odsto, povećanje izvoza i smanjenje uvoza, ali i zaustavljanja trenda rasta nezaposlenosti.

On je rekao da su u Srbiji najbitnija mala i srednja preduzeća i da im u narednom periodu treba posvetiti mnogo više pažnje, a Superlab je upravo takva porodična kompanija.

Mali je izrazio želju da će grad Beograd i za dve godine prisustvovati drugoj fazi razvoja ove laboratorije.

Zgrada Superlaba ima oko 2.000 kvadrata i 130 zaposlenih, opremljena je instrumentima i aparatima poslednje generacije, opremom za dokazivanje genetički modifikovane hrane, aflatoksina, residua antibiotika.

Izvor: Blic

Pogledajte još