Država gradi ski centar na Goliji

Na ceremoniji potpisivanja u Vladi Srbije, vršilac funkcije ministra privrede Igor Mirović rekao je da u naredne tri godine treba pripremiti prostorno-plansku dokumentaciju, obezbediti odgovrajuće uslove za zaštitu životne sredine, finansijski i tenički plan i da početi izgradnju neophodne infrastrukture.

Ministarstovo privrede će, kako je istakao, odmah nakon rebalansa budžeta za 2014. godinu obezbediti inicijalna sredstva, u dogovoru sa drrugim ministarstvima.

Mirović je kao značajno istakao i da se trasa budućeg autputa od Požege do Boljara prolazi na samo devet kilometara od budućeg ski centra.

Vršilac dužnosti direktora Skijališta Srbije Dejan Ljevnaić je istakao da je Master plan Golije 2009. godine uradila jedna firma koja je projektovala prerko 400 ski centara u svetu, ustičući da je ta kompanija ocenila da je “Golija veliki potencijal i predvodela izgradnju ski centra kapacita 20.000 skijaša na sat”.

Ljevnajić je rekao da je već spreman projekt za prvu fazu izgradnje ski centra “Golija” i da je ta faza procenjuje na oko 19 miliona evra.

"U prvoj fazi predvideli smo izgradnju šestosedne žičare kapaciteta 3.000 skijaša, sa šest staza ukupne dužine devet kilometara, a predvodeli i izgradnju jedne stze koja će raditi noću”,
rekao je on.

Izvor: Beta

Pogledajte još